„Jedním z našich hlavních témat zůstává zachování stravenek. Návrh pro jednorázový bonus pro zaměstnance ve výši 250 korun je naprosto neakceptovatelný. Jednak by neúměrně zatížil státní pokladnu dalším nemalým výdajem, se kterým se nepočítalo, a navíc by takový krok udělal více škod než užitku. Podle průzkumů by znamenal značný pokles tržeb pro restaurační zařízení a vůbec by nepřispěl ani ke zdravé životosprávě. Jediní, kdo by na tom snad mohl vydělat, by mohli být především zahraniční provozovatelé nejlevnějšího a také dost často velmi nezdravého občerstvení. Vyrojila se jich u nás spousta a s hygienou jsou často na štíru. Právě u nich by asi většina lidí, kteří pravidelně docházejí na obědy za stravenky, zřejmě v rámci rodinných úspor, skončila," uvažuje Babák.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Veciverejne.cz