Bárta: Poslední sbohem Milanu Šťovíčkovi

02.11.2012 12:51

Ve čtvrtek byl z poslaneckého klubu Věcí veřejných vyloučen Milan Šťovíček. Klub a strana nicméně fungují dál. Je třeba si pro nadcházející vypjaté období stanovit priority a zhodnotit, co vše Nečasova vláda naší straně a předně obyvatelům ČR způsobila.

Bárta: Poslední sbohem Milanu Šťovíčkovi
Foto: red
Popisek: Poslanec Vít Bárta

Nikdo ve Věcech veřejných nemůže podporovat vládu, která připustila výměnu nezávislého policejního prezidenta Petra Lessyho za nominanta ODS Martina Červíčka nebo zbytečné zvedání daní, ze kterých stát reálně více peněz nezíská.

Přiznávám, že jsem dlouho grémiu strany rozmlouval vyloučení Milana Šťovíčka, protože jej považuji za slušného člověka, jenž bojuje jako starosta Litvínova proti prolomení těžebních limitů. Pokud by vláda schválila prolomení těžebních limitů, tak mimo toho že by se jednalo o neekologické opatření prospěšné jen těžební Tykačovské a Bakalovské lobby, znamenalo by i tragédii pro mnoho lidí žijících nejen v Litvínově jiných místech Ústeckého kraje, ale například i pro obyvatele Zlínského a Moravskoslezského kraje.

Šťovíček sliboval, že vládu bude podporovat jen do té doby, pokud limity neprolomí. Vláda však schválila surovinovou koncepci, která zcela na placato počítá s jejich prolomením. Pravdou zůstává, že vlastní energetická koncepce o prolomení nehovoří, a tak je toto téma Nečasovým kabinetem nadále řešeno jako princezna koloběžka „oblečená neoblečená“. Šťovíček objektivně bojuje za dobrou věc a vláda reálně stejně nestála a nestojí pouze na něm. Jsou tu jiné pilíře jako Jaroslav Škárka, Kristýna Kočí, Pavel Bém, Michal Doktor a další poslanci, jejichž hlasy jsou v zásadě pro vládu.

Předseda VV Radek John má v jedné věci úplnou pravdu - transparentnost VV a úsilí věnované pádu Nečasova kabinetu musí být absolutní priorita, a proto neuhneme ze  14 a 20% DPH.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vitbarta.cz

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…