Bárta: Spekulace médií o třetím puči jsou liché. Jsme jednotní

28.10.2012 21:37

Dnes jsem v pořadu interview ČT jakožto i ze strany jiných médií čelil spekulativním dotazům, že by snad někdo z poslaneckého klubu Věcí veřejných měl podpořit vládu tím, že odejde ze sálu. Věci veřejné jsou po dvou pučích řízených kmotry Romanem Jurečkem a Zdeňkem Frkalem už obrněni.

Bárta: Spekulace médií o třetím puči jsou liché. Jsme jednotní
Foto: red
Popisek: Poslanec Vít Bárta

Výkonné radě strany navrhnu, aby doporučila poslaneckému klubu a grémiu VV vyloučit každého, kdo byť jen neúčastí v sále podpořil kulhající vládu Petra Nečase, čímž by zároveň nechal projít absurdní zvýšení DPH.

Tyto spekulace je prostě nutno utnout. Více vedení VV ani nemůže v současnou chvíli proti zákulisnímu snažení mnohých lidí kolem ODS i TOP09, kteří se snaží účelově nakupovat hlasy, udělat. Pevně věřím, ze na potřetí odoláme a ukážeme voličům, že nikdo z členů VV se již nezpronevěří koaliční podporou něčemu tak šílenému jako je zmíněné zvyšování DPH.

Absurdní situace by mohla nastat tedy jen za předpokladu, že projde pozměňovací návrh na DPH 14 a 20% proti vůli Miroslava Kalouska a Petra Nečase a zákon jako celek by následně byl přijat. Kalousek s Nečasem by se pak mohli tvářit, že formálně zákon spojený a důvěrou vlády prošel, a tudíž jejich vláda pokračuje. Tuto situaci nelze však při slepé uličce Nečasovské kariéry zcela vyloučit.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vitbarta.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Přijetím eura bychom přišli o ekonomickou suverenitu

6:16 Fiala (SPD): Přijetím eura bychom přišli o ekonomickou suverenitu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k euru.