Březina (ČSSD): Chaos v pražském dopravním podniku nebere konce

04.03.2012 13:42

Situace, která v Dopravním podniku hlavního města Prahy nastala po odvolání (vynucené rezignaci) bývalého ředitele Martina Dvořáka, se nedá nazvat jinak než chaosem.

Březina (ČSSD): Chaos v pražském dopravním podniku nebere konce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Březina

Ten navíc ani po samovolném zásahu primátora Svobody, který dosazuje do čela podniku Vladimíra Liche, nekončí. Zůstává tak pouze otázkou, zda se jedná o chaos neřízený, způsobený neschopností vládnoucí koalice ODS a TOP 09 řešit problémy dopravního podniku, nebo se jedná o chaos řízený, který má vést k ovládnutí podniku, získání vlivu a pravděpodobnému rozprodeji majetku.

„Dění okolo a uvnitř dopravního podniku v posledních týdnech a měsících se vyznačuje naprostým chaosem, nekoncepčností a podivnými kroky. Vše vrcholí v těchto dnech, kdy primátor Svoboda zcela bezprecedentně zasáhl do celé záležitosti, zrušil výběrové řízení na post nového ředitele a rozhodl se dosadit na tuto pozici pana Liche,“ říká pražský zastupitel za ČSSD Karel Březina a dodává: „Zmatečnost celé situace navíc pokračuje, jelikož dozorčí rada dopravního podniku musí ještě posvětit zrušení výběrového řízení. To se však na jejím včerejším zasedání nestalo, o věci se vůbec nejednalo.“ Karel Březina navíc připomíná, že z dozorčí rady dopravního podniku byla zcela odsunuta opozice, k čemuž došlo po odvolání sociálně demokratického zastupitele Miloslava Ludvíka z dozorčí rady v úterý tento týden.

„Aby v dozorčí radě dopravního podniku nebyl ani jeden zástupce opozice, to se ještě nikdy v minulosti nestalo. I za koalice ODS a ČSSD měla opoziční TOP 09 v dozorčí radě dva zástupce. Vše, co nynější vedení magistrátu podniká okolo dopravního podniku, budí dojem, že opozice má být zcela odstřižena i od posledních možností kontrolovat dění uvnitř podniku a připravuje se tak půda pro zatím neznámé kroky,“ doplňuje Karel Březina.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: cssd.cz

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

20:01 Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ODS.