ČSSD žádá okamžitý odchod ministra Kalouska i celé Nečasovy vlády!

29.06.2012 15:14

Pravicová vláda Petra Nečase zcela ztratila důvěru veřejnosti a prokazatelně neuspěla nejen v boji s korupcí a klientelismem, ale i v oblasti hospodářské a sociální politiky.

ČSSD žádá okamžitý odchod ministra Kalouska i celé Nečasovy vlády!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka

Členové této vlády, premiér Petr Nečas a ministr financí Miroslav Kalousek, se opakovaně snaží svými výroky ovlivňovat nezávislost práce policejních vyšetřovatelů a dozorujících státních zástupců v cause CASA.

Takovéto kroky členů vlády jsou v demokratickém právním státě nepřípustné a nepřijatelné. Přímo ohrožují základní občanské svobody v zemi a činí zcela nedůvěryhodnými jakékoli další kroky vlády P. Nečase.

Proto je ČSSD přesvědčena, že Nečasova vláda by měla co nejdříve podat demisi! Premiér Nečas by měl vyhovět požadavku ČSSD a umožnit konání nových voleb.

Chci připomenout výroky ministra financí Kalouska o „policejním státě“, výroky premiéra o „policejních plukovnících, kteří nebudou diktovat složení vlády“. Je třeba připomenout nepřípustný personální zásah premiéra do nezávislosti justice, kdy se odvolání ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila časově zcela shoduje se jmenováním nového vrchního pražského státního zástupce. Je evidentní, že Petr Nečas ve funkci předsedy vlády  selhal, když v přímém přenosu občanům neříkal pravdu při zdůvodňování bleskového odvolání ministra spravedlnosti.

Naše země si opravdu nezaslouží předsedu vlády, který lidem lže v přímém přenosu. Naše země si nezaslouží ministra financí, který podle médií zastrašuje policejní vyšetřovatele v kauze, v níž je sám ve zřejmém střetu zájmu. Ministr financí Kalousek by měl rezignovat na členství ve vládě. Pokud tak neučiní, měl by premiér Nečas okamžitě navrhnout jeho odvolání.

Občané se musí ve věci dalšího setrvání Nečasovy vlády jasně a přímo vyjádřit. Krajské a senátní volby12. a13. října budou referendem o vládě Petra Nečase, ve kterých budou moci občané svým hlasováním pro ČSSD a proti ODS a TOP 09 otevřít cestu k  předčasným volbám do Poslanecké sněmovny na jaře roku 2013.

Odchod pravicové vlády považuje ČSSD za nejlepší řešení pro celou českou společnost i další fungování demokratického právního státu v naší zemi.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vy přece vždycky budete hájit váš "úžasný" migrační pakt, ministře

14:02 Kubisková (Přísaha): Vy přece vždycky budete hájit váš "úžasný" migrační pakt, ministře

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migraci a ministru Rakušanovi.