Chládek (ČSSD): Pedagogům přeji k Mezinárodnímu dni učitelů lepší vládu

05.10.2012 15:36

Pátý říjen je od roku 1994 z rozhodnutí Organizace OSN pro výchovu, vědu a kulturu (UNESCO) Mezinárodním dnem učitelů. Tento den je u nás trochu opomíjen.

Chládek (ČSSD): Pedagogům přeji k Mezinárodnímu dni učitelů lepší vládu
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Marcel Chládek

Připomíná jej hlavně anketa Zlatý Ámos, která začíná právě dnes a končí na výročí narození J. A. Komenského, tedy 28. března, což připadá na náš český Den učitelů. Jedná se tedy o symbolické propojení obou významných dnů. Chtěl bych učitelům k dnešnímu jejich mezinárodnímu dni popřát spoustu úspěchů při jejich práci, ale stejně tak trpělivosti se současnou vládou, která jim soustavně jejich práci ztěžuje a hází jim klacky pod nohy.

Je škoda, že povolání učitele je současnou pravicovou vládou podceňováno. Jsou to přitom pedagogové, kteří mají přímý vliv na vzdělanost a potažmo budoucnost naší země. Dobrý učitel dokáže dítě nasměrovat, ukázat mu cestu, kterou by se mohl v životě vydat. Současná vláda, která na svém začátku hlásala, že je její prioritou školství a konkurenceschopnost naší země, však nyní na učitele doslova kašle. Tomu nasvědčuje i avizované zvýšení jejich platů o jedno procento. Při započítání plánované inflace se však bude jednat o faktické snížení reálných platů. Přirovnal bych to k výrokům vlády o boji s korupcí. Na počátku měl tohoto svého "slibu" Petr Nečas plná ústa. Dnes, když musel jeho vládu opustit už pátý ministr kvůli vážným podezřením z korupce, už raději vláda slova o "boji s korupcí" nepoužívá. A stejně tak už neříká, že školství a konkurenceschopnost je její prioritou. A to právě proto, že už musí být všem jasné, že tomu tak bohužel není.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

15:14 Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

Předsedkyně Poslanecké Sněmovny Markéta Pekarová Adamová se s předsedou Senátu Milošem Vystrčilem ve…