Chládek (ČSSD): Zásadně odmítáme školné na VŠ

18.02.2012 16:58

Premiér Petr Nečas v pátek rektorům českých vysokých škol potvrdil, že podporuje zavedení školného. Za sociální demokracii opakuji: Se školným zásadně nesouhlasíme, a pokud ČSSD převezme vládní odpovědnost, bude trvat právě na jeho zrušení.

Chládek (ČSSD): Zásadně odmítáme školné na VŠ
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Marcel Chládek

Peníze na provoz vysokých škol je třeba hledat jinde než v kapsách studentů, nemohou suplovat neschopnost ministerstva školství a vlády potřebné prostředky sehnat. Myslet si, že školné vysoké školství spasí je naivní. Jediným efektem bude zvýšení sociální bariéry pro studium na vysoké škole. Studentské půjčky na školné, o kterých Nečas před rektory hovořil jako o pravděpodobné variantě, znamenají jenom "kšeft" pro bankovní domy. Opětovně vyzýváme k seriózní diskuzi se všemi politickými subjekty nad těmito záměry.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

15:14 Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL