Chládek: Navrhujeme zřízení Národního kulatého stolu pro záchranu školství

05.10.2012 11:29

Sociální demokracie plně podporuje snahu odborových organizací a petici „Za vytvoření podmínek pro kvalitní vzdělávání“, jejímž cílem je zabránit dalším nesmyslným škrtům a finančně zabezpečit oblast školství tak, aby se mohla úspěšně rozvíjet.

Chládek: Navrhujeme zřízení Národního kulatého stolu pro záchranu školství
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Marcel Chládek

ČSSD žádala ministra Fialu a vládu P. Nečase o zastavení škrtů pro školství opakovaně, apelovali jsme rovněž na urychlené řešení kolapsu čerpání peněz z fondů EU, protože právě tyto prostředky jsou pro rozvoj školství klíčové. ČSSD zároveň předložila několik návrhů řešení, jak evropské peníze znovu začít čerpat.

Ani premiér Nečas, ani ministr Fiala ovšem na výzvy odborů, veřejnosti ani opozice nedbají a ve stínu dalších vládních korupčních skandálů oblast školství svou nečinností poškozují! Sociální demokracie považuje takový stav, kdy pravicová vládní koalice není schopna zajistit dostatečný rozpočet pro oblast vzdělávání a jeho úspěšný rozvoj, za nepřijatelný.

ČSSD proto navrhuje zřízení Národního kulatého stolu pro záchranu českého školství, u kterého by zasedli nejen politici napříč politickým spektrem, ale také odborníci, pedagogové, studenti a občanská sdružení. Cílem této platformy musí být jednoznačně jednání o přijetí takových opatření, které zastaví postupný propad úrovně vzdělanosti v naší zemi.

Stínový ministr školství Marcel Chládek vyzývá ministra Petra Fialu, aby do konce října 2012 jasně řekl, zda se bude této iniciativy účastnit a zapojí do ní ministerstvo školství. Pokud ministr Fiala dá snahám o záchranu českého školství košem, je ČSSD připravena tento kulatý stůl iniciovat sama.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…