Dienstbier: Družstevnictví nepatří jen do historie a zaslouží podporu

27.11.2012 18:10 | Zprávy

Jiří Dienstbier, kandidát na prezidenta České republiky a stínový ministr spravedlnosti za ČSSD, podpořil na konferenci k Mezinárodnímu roku družstev pořádané Družstevní asociací ČR a Masarykovou demokratickou akademií myšlenku družstevního vlastnictví. V České republice je 700 000 členů družstev, po celém světě jich je přes miliardu.

Dienstbier: Družstevnictví nepatří jen do historie a zaslouží podporu
Foto: ČSSD
Popisek: Prezidentský kandidát Jiří Dienstbier

„Družstva nejsou jen nějakým přežitkem z 19. století a první republiky. Pluralita vlastnických forem včetně právě družstevního vlastnictví, je pro sociálně spravedlivou ekonomiku klíčová. O významu družstev svědčí fakt, že OSN vyhlásila letošek Mezinárodním rokem družstev,“ říká Jiří Dienstbier. „Jednou z podmínek rozvoje družstevnictví je kvalitní legislativa. A já věřím, že právě v této oblasti může naše spolupráce s Družstevní asociací ČR přinést výsledky,“ dodal Dienstbier.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Eurokomisař

Pořád se tu mluví o eurokomisaři. Mě by zajímalo, v čem je pro nás lidi tato funkce důležitá? A jestli je, proč se diskutuje o tom, kdo jej nominuje víc, než o tom, kdo bude nominovaný? Fakt si myslíte, že nezkušená Nerudová je dobrá volba? Proč třeba nenominujete nějakého nestranného kandidáta, kte...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Laudát (KAN): Francie – nebylo otázkou jestli, ale kdy

15:14 Laudát (KAN): Francie – nebylo otázkou jestli, ale kdy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vyhlášení předčasných voleb ve Francii