Dienstbier: Získal jsem podporu veřejnosti, sněmovny i Senátu

22.10.2012 16:50

Kandidát na prezidenta České republiky Jiří Dienstbier dnes oznámil, že splní všechny tři zákonné podmínky pro účast v prezidentské volbě. Překonal hranici padesáti tisíc podpisů a současně ho podpoří zástupci senátorského i poslaneckého klubu ČSSD, což dnes potvrdil předseda sociální demokracie Bohuslav Sobotka.

Dienstbier: Získal jsem podporu veřejnosti, sněmovny i Senátu
Foto: ČSSD
Popisek: Prezidentský kandidát Jiří Dienstbier

„Chci silný a nezpochybnitelný mandát. Proto splním všechny tři na sobě nezávislé podmínky pro kandidaturu na prezidenta republiky plynoucí z ústavního zákona, ke kterým patří předložení kandidátní listiny s minimálně padesáti tisíci podpisy občanů oprávněnými volit prezidenta ČR či podání kandidátní listiny s podpisy alespoň 10 senátorů či 20 poslanců,“ říká Jiří Dienstbier, kandidát na prezidenta České republiky a místopředseda ČSSD.

„Kromě více než padesáti tisících občanů naší republiky, kteří mu vyjádřili podporu formou podpisu na petici pro jeho kandidaturu, podpoří Jiřího Dienstbiera, jako svého stranického kandidáta, poslanecký a senátorský klub ČSSD. Překonání padesáti tisíc podpisů je pro nás potvrzením, že Jiří Dienstbier je správným sociálně demokratickým kandidátem na prezidenta republiky. Je to muž s pevnými zásadami a nezpochybnitelným morálním kreditem, který se nebojí hájit svůj názor i proti přesile. Prosazuje tradiční a čitelné sociálně demokratické hodnoty, zejména spravedlnost a rovnost před zákonem pro všechny občany bez rozdílu,“ uvedl Bohuslav Sobotka, předseda ČSSD.

„Věřím, že nejen pro mne, ale i pro většinu občanů České republiky je Jiří Dienstbier nejlepším kandidátem pro přímou volbu, především zejména pro svůj morální kredit a dlouhodobou neústupnost ze svých hodnot. Jsem přesvědčena, že právě tyto jeho lidské kvality osloví voliče napříč celým politickým spektrem,“ uzavírá Anna Šabatová, předsedkyně petičního sdružení "Dienstbier, náš prezident" a Českého helsinského výboru.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

15:14 Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL