Dryml: Neutrální Fischer, Okamura bez respektu. Prezidentem by měl být Zeman

28.11.2012 14:55

Na začátku příštího roku čeká Českou republiku velmi důležité rozhodnutí. Již v polovině ledna proběhne první kolo prezidentských voleb, kde si občané sami vyberou svou hlavu státu. Kandidátů se přihlásilo hned několik, a již nyní vyplouvají na povrch informace o velmi ostrém konkurenčním boji. O tom zda je volba prezidenta ČR skutečně tolik důležitá, jaké jsou její pozitiva a skryté stránky, se v následujícím článku vyjadřuje senátor Vladimír Dryml (SPOZ).

Dryml: Neutrální Fischer, Okamura bez respektu. Prezidentem by měl být Zeman
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Vladimír Dryml

Každým dnem se dostávají do médií výzkumy, ve kterých se šance kandidátů výrazně liší. “U prezidentských voleb je zcela patrné, jak názory jednotlivých novinářů dokážou ovlivnit veřejné mínění. Informace již nejsou podávány nezávisle, ale tak aby manipulovali cíleně občany. Naštěstí již v dnešní době lidé věří více svému úsudku než zkresleným článkům”, kritizuje Vladimír Dryml zásahy médií do prezidentských voleb. Proč senátor věnuje svou důvěru právě Miloši Zemanovi? “Česká republika potřebuje ve svém čele osobnost. I když se funkci hlavy státu snaží média i politici zlehčovat a přisuzovat jí pouze reprezentativní účel, není to pravda. Prezident může vetovat rozhodnutí vlády a zasahovat do jednání o zákonech. Když před pár týdny byly v noci tajně odhlasovány církevní restituce, a to v naprosto komickém složení vlády, jediný kdo mohl dodatečně zasáhnout, byl právě Václav Klaus. Ten se vzhledem ke konci svého funkčního období nevyjádřil, ale jeho nástupcem by měl být určitě někdo, kdo by v podobných situacích jevil o tak důležité hlasování zájem”, myslí si senátor.

“Ovšem vůbec nejdůležitější mocí, kterou má v našem státě prezident, je vliv na náladu v celé zemi. Momentálně je v České republice naprosto krizová situace v důvěře občanů k politikům. I když koalice po zákulisních dohodách vždy najde cestu, jak se vyhnout odstoupení od vlády, lidé naprostým nezájmem o volby a masivní podporou KSČM jasně dokazují, že k současnému vedení státu nechovají vůbec žádnou úctu. Už jenom fakt, že vláda je pravicová a prezident by svými levicovými názory další 4 roky mohl oponovat, je cestou jak se vyhnout předčasným volbám”, vysvětluje Vladimír Dryml svoje stanovisko.”Například Jan Fischer není špatným kandidátem, ale jeho nestrannost a neutralita bude mít na veřejné mínění spíše negativní dopad. Nehledě na to, že jeho kampaň financuje majitel Třineckých železáren, což samozřejmě bude mít skrytý podtext”, upozorňuje senátor. A co další kandidáti? “Z ostatních adeptů by mohl být prezidentem možná Tomio Okamura, bohužel mu ubližuje fakt, že se pohybuje v politickém prostředí pouze krátkou dobu, takže by ho mohlo omezovat takzvané “dění za oponou”, které už položilo i silnější osobnosti. Například spekulace kolem počtu podpisů jsou jasnou ukázkou, jak je možné odstranit protivníka ze hry. I Tomio se stal obětí, i přes to že je velmi schopný”, netají se sympatiemi senátor.

Prezidentská volba vrcholí a na vítěze voleb si ještě počkáme, Vladimír Dryml ale doufá v další působení Miloše Zemana na české politické scéně. “Ať již volby dopadnou jakkoliv, osobnost Miloše Zemana by měla rozhodně v politice zůstat. Levicová strana ČSSD je viditelně rozpolcená a vnitřní boje jí škodí. I kdyby Miloš Zeman se svou kandidaturou neuspěl, jeho strana Zemanovců může nabídnout nový levicový směr”, vysvětluje Vladimír Dryml svůj vstup do SPOZ.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

MUDr. Vladimír Dryml

  • BPP
  • Prezident svazu Senioři České republiky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vladimír Dryml

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…