Dryml (SPOZ): Čtvrtý ministr z TOP 09 selhal

03.10.2012 12:12

Zásah protikorupční policie na ministerstvu práce a sociálních věcí opět způsobil další skandál ve vládě. Dnes ráno byl zadržen Vladimír Šiška, první náměstek Jaromíra Drábka (TOP 09). Obvinění jsou i tentokrát spojená s nepřehlednými veřejnými zakázkami ministerstva. „Čtvrtý ministr z TOP 09 selhal. Situace si přímo žádá předčasné volby“, myslí si Vladimír Dryml.

Dryml (SPOZ): Čtvrtý ministr z TOP 09 selhal
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Vladimír Dryml

„Dnešní den opět potvrdil, že současná vláda je naprosto neschopná. Již několikrát bylo poukázáno na nefunkční systém výplaty sociálních dávek. Ministr Jaromír Drábek měl opravdu dost času, aby si ve svém rezortu sjednal pořádek. Bohužel situaci zase řeší policie. Kolikrát už se tak letos stalo?“, neskrývá svůj postoj senátor Dryml. „To co se letos u nás děje, nemá obdoby. Co všechno ještě této vládě může projít? Začalo to ministrem životního prostředí Drobilem, potom plynule navázal skandál ministra dopravy Víta Bárty, a celý kolotoč kolem VV, který gradoval tím, že přeběhlíci z nejvíce amatérské strany založili nějaké sdružení LIDEM, a rozhodují nyní o našich zákonech a reformách. V červenci si policie slavnostně převzala Vlastu Parkanovou (TOP 09), a ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) celé dny a noci přednášel ve sněmovně, o tom že je v pořádku utratit 648 milionů ze státního rozpočtu zbytečně, a není to ničí chyba. Ze dne na den byl čistě náhodou odvolán ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil (ODS). Kolem pochybného odvolání policejního prezidenta Petra Lessyho snad ani největší laik neuvěří, že šlo skutečně o nějaké pracovní pochybení. Potom začne září a pokračujeme druhým kolem, kdy se naprosto zesměšní ministryně kultury Alena Hanáková (TOP 09), když propustí ředitele Národního divadla, aniž by to uměla vysvětlit. Ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09) oznámí následně slavnostní podání trestního oznámení v kauze IZIP, kde opět došlo ke ztrátě přes 400 miliónů korun s přímým dohledem z ministerstva. Nicméně i přes velký mediální kolotoč k žádnému trestnímu oznámení nedošlo“, rozčiluje se Vladimír Dryml nad současnou vládou.

K zatčení prvního náměstka Vladimíra Šišky došlo 1.října v ranních hodinách přímo na ministerstvu. Podle dosud známých informací protikorupční policie zjistila znepokojivé informace v systému zadávání IT zakázek, který je pro veřejnost skrytý. Při posledním kolapsu systému se hodně hovořilo o výběru společnosti bez konkurzu. Nyní došlo k zatčení dvou osob, k čemuž se ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek vyjádřil jako o znepokojivé události. „Pokud je pro pana ministra „znepokojivé“, že došlo ke korupci přímo v jeho úřadu, tak pro svobodné matky, důchodce a nezaměstnané je tento fakt téměř likvidační. Nicméně co můžeme čekat od TOP 09, kromě knížete Karla Schwarzenberga už se stihli znemožnit všichni ministři“, upozorňuje na časté změny ve vládě senátor.

Vladimír Dryml si také myslí, že by měl ministr zvážit své odstoupení, není však v tomto ohledu optimistou. „Tato vláda je naprostým cirkusem, a když i v zahraničních novinách mají zájem komentovat naše neustálé korupční aféry a skandály, není možné nechat projít snad už desátou kauzu bez povšimnutí. Vláda by sama měla podat demisi, nicméně reálně to vidím tak, že nikdo neopustí funkci, a za měsíc vyjde na světlo další překvapení“, uzavírá senátor Dryml nešťastnou situaci.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

MUDr. Vladimír Dryml

  • BPP
  • Prezident svazu Senioři České republiky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vladimír Dryml

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…