HOPB: Naši členové se navzájem nenahrávají

01.11.2012 19:02

Za nechutnou pomluvu považujeme tvrzení dnešního Práva a Novinek.cz, že zmanipulovaná nahrávka, jejímž cílem je diskreditovat Juraje Thomu, Jiřího Šestáka a celé hnutí Občané pro Budějovice, pochází od některého z členů našeho hnutí. Občané pro Budějovice se proto připojí k trestnímu oznámení pro pomluvu.

HOPB: Naši členové se navzájem nenahrávají
Foto: archiv
Popisek: Primátor Českých Budějovic a lídr HOPB Juraj Thoma

Občané pro Budějovice se při svých setkáních a poradách nenahrávají! Opět zdůrazňujeme, že nahrávka může mít pouze dvojí původ: buď se jedná o únik policejního odposlechu, nebo nezákonný odposlech.

Tvrzení, že nahrávka pochází ze středu HOPB je naprosto lživé, a je jen dalším z řady mnoha, která mají naše hnutí diskreditovat a vnitřně rozložit zasetím nedůvěry. Od vzniku našeho hnutí už jsme opakovaně zaslechli, kolik našich zastupitelů má kdo koupených, nebo že sami svrhneme svého primátora, též bylo naše hnutí vystaveno mnoha (vyvráceným) pomluvám naznačujícím, že se naši členové podílejí na manipulování veřejných zakázek. Cíl je jasný – ukázat, že nejsme jiní, než naši nepřátelé (protože je nám jasné ve všech případech, odkud vítr vane…)

Jenže Občané pro Budějovice jiní jsou. Je to dobrovolné uskupení občanů, kteří se s poctivými úmysly rozhodli zapojit do veřejného dění, pomáhat měnit věci k lepšímu a bojovat proti vlivu lidí, kteří proti svým oponentům používají stejné praktiky, jež nyní jako pomstu pociťujeme na vlastní kůži. My rozkrádání veřejných prostředků a špehování oponentů za normální nepovažujeme. Jiní ovšem ano.

Proč usuzujeme, že je nahrávka zmanipulovaná a sestříhaná? Pokud by v originálu měla opravdu takové vyznění, jak naznačuje sestřih, nebylo by přece nic snazšího, než využít ji v policejním vyšetřování a obvinit primátora Thomu rovnou z korupce. Jenže nic takového dotyčná nahrávka dokazovat nemůže, proto byl její upravený sestřih aspoň poskytnut „spřáteleným“ médiím, jako je Právo a TV Prima, aby posloužila k poškození jména Juraje Thomy, Jiřího Šestáka a celého hnutí Občané pro Budějovice.

Smyšlená konstrukce celého případu „Bit servis“ nám byla známa už před zahájením policejního vyšetřování v loňském roce. Od počátku existuje snaha prokázat, že primátor Thoma podepsal smlouvu se společností Bit servis neoprávněně a za to obdržel nějakou výpomoc ve volební kampani nového hnutí. Proto jsme se také na různých poradách bavili o tom, zda veřejnost dopředu neseznámit s tím, co se proti HOPB chystá. Kdybychom tak učinili (ale víra ve spravedlnost nakonec převážila), už rok jsme mohli opakovat – my jsme to říkali… Protože se podle toho scénáře opravdu postupuje. Jen s jednou výjimkou – policii se nepodařilo prokázat jakoukoliv spojitost mezi podepsáním smlouvy s Bit servisem a volební kampaní HOPB v roce 2010. Tak se tato spojitost „dokazuje“ aspoň pomocí tajemné nahrávky zveřejněné ve vybraných médiích.

Tvrzení, že společnost Bit Servis jakýmkoliv způsobem pomáhala HOPB s volební kampaní je jednoznačně lživé a smyšlené. A je urážkou všech členů HOPB, našich příznivců a dárců, kteří k volebnímu úspěchu pomohli svým osobním nasazením, dobrovolnickou prací nebo finančními dary ze svých zdrojů.

Jménem Občanů pro Budějovice rada hnutí:

Juraj Thoma, Ivo Moravec, Milan Brabec, Václav Fál, Michal Gyepes,
Ivana Popelová, Veronika Přibylová, David Sláma

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: obcaneprobudejovice.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Nesmíme dopustit, že eurovolby rozhodne Putin a strach

14:04 Gregorová (Piráti): Nesmíme dopustit, že eurovolby rozhodne Putin a strach

Europoslanci odsuzují ruské pokusy o vměšování do dění v Evropském parlamentu a nadcházejících evrop…