Hašek: Bezplatné testování na metanol pokračuje, pozitivních vzorků je již 40

04.10.2012 13:57

Jihomoravský kraj pokračuje v bezplatném testování lihovin pro obyvatele jižní Moravy, u kterých mají lidé podezření na přítomnost metanolu. Rozhodla o tom Rada Jihomoravského kraje na svém jednání 4. října 2012.

Hašek: Bezplatné testování na metanol pokračuje, pozitivních vzorků je již 40
Foto: ČSSD
Popisek: 1. místopředseda ČSSD Michal Hašek

„Jsme jediným regionem v České republice, který toto nabízí. Do dnešní deváté hodiny ranní bylo občany odevzdáno na šesti sběrných místech celkem 2859 vzorků, z nich už bylo otestováno 2019, a bohužel ve 40 případech máme pozitivní nález, kritické množství metylalkoholu. Samozřejmě občané se musí identifikovat a v případě takovéhoto pozitivního nálezu budou informace předány Policii ČR,“ řekl hejtman Michal Hašek. „Dnes krajská rada rozhodla o tom, že od pondělí 8. října letošního roku budou laboratoře přijímat pouze alkohol vyrobený v roce 2012. Vycházíme z definice prohibice, tak jak byla vyhlášena v opatření ministra zdravotnictví. Dosavadní vzorky, které občané do pátku odevzdají, budou otestovány. Od pondělí se však bezplatné testování bude týkat pouze vzorků alkoholu vyrobeného v roce 2012, kde je extrémní nejistota, co všechno mohou obsahovat,“ zdůraznil hejtman Michal Hašek.

Podrobné informace o subjektech zabezpečujících bezplatné testování lihovin pro obyvatele JMK včetně podmínek testování a kontaktů jsou uvedeny zde: http://www.kr-jihomoravsky.cz/Default.aspx?ID=191199&TypeID=2 .

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Michal Hašek

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice