Hašek: Pozor na novou vlnu otrav metylalkoholem. Nebezpečí trvá

27.11.2012 14:24

Dopis hejtmana Jihomoravského kraje starostkám a starostům.

Hašek: Pozor na novou vlnu otrav metylalkoholem. Nebezpečí trvá
Foto: Michal Hašek
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek

Vážená paní starostko, vážený pane starosto,

na základě pravidelného vyhodnocování vývoje situace Odbornou koordinační skupinou Krizového štábu Jihomoravského kraje je patrné, že lze v našem kraji po měsíční přestávce očekávat novou vlnu vážných zdravotních postižení obyvatel metylalkoholem po konzumaci lihovin neznámého původu. Za posledních čtrnáct dní došlo v Jihomoravském kraji k otravě metylalkoholem u dvou dalších osob. Podle informací Policie České republiky a Celní správy České republiky je v současné době nedopátráno asi 5 000 litrů pančovaných lihovin, které se mohou objevit na trhu.

Z těchto důvodů vyzývám všechny obyvatele Jihomoravského kraje, aby nekonzumovali lihoviny
a destiláty s nejistým původem, neúměrně levné alkoholické nápoje, lihoviny v lahvích s porušenými kolky a bez předepsaných dokladů o původu, protože se tak vystavují nebezpečí ohrožení zdraví a života nejen vlastního, ale i svých blízkých.

Vážená paní starostko, vážený pane starosto, dovoluji si Vás požádat o spolupráci při varování obyvatel Vašeho města či obce před nebezpečím ohrožení zdraví a životů, zejména v nastávající předvánoční době, a o zveřejnění těchto informací způsobem v místě obvyklým (rozhlas, úřední deska, webové stránky, tiskoviny, varování městskou policií na tržištích apod.). Vzhledem k tomu, že mimořádná opatření jsou doposud platná, je nutné stále spolupracovat s místně příslušnými správními úřady (Krajskou hygienickou stanicí Jihomoravského kraje, Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí, Českou obchodní inspekcí, živnostenskými úřady obcí) a předávat informace o zjištění výskytu nebo podezření na nelegální výrobu a distribuci alkoholu na místní oddělení Policie České republiky a orgánům Celní správy.

Věřím, že se nám společným úsilím podaří předejít otravám metylalkoholem z dosud nestažených závadných lihovin. 

Děkuji Vám za spolupráci.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Michal Hašek

Ing. Tomáš Czernin byl položen dotaz

Válka na Ukrajině

Pane senátore, opravdu věříte tomu, že má Ukrajina šanci Rusko porazit, a že ji USA a ostatní budou podporovat do nekonečna? Nechápejte mě špatně, přeji si, aby Ukrajina Rusko porazila, ale myslím, že je to dost nereálná vize. A co mě ještě na vašem komentáři zarazilo je, že v něm vůbec nepíšete o m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zelení: Chceme otevřít debatu o dani ze superbohatství

22:01 Zelení: Chceme otevřít debatu o dani ze superbohatství

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k zajištění dostatku finančních prostředků pro chod…