Havel: ČSSD je stranou, se kterou se v Evropě počítá

04.03.2012 18:29

Předseda frakce S&D Hannes Swoboda na besedě s mladými politiky z Česka a ze Slovenska v Kroměříži.

Havel: ČSSD je stranou, se kterou se v Evropě počítá
Foto: Štěpán Hašek
Popisek: Europoslanec Jiří Havel

Akademii sociální demokracie přijel podpořit svou návštěvou šéf frakce Socialistů a Demokratů v Evropském parlamentu Hannes Swoboda. V prostorách historického Arcibiskupského zámku v Kroměříži se na akci s účastníky Akademie z Česka a Slovenska sešli předseda ČSSD Bohuslav Sobotka, místopředseda SMER-SD Peter Kažimír a také jejich straničtí kolegové europoslanci. Debatovali mimo jiné o aktuálních tématech evropské politiky a o budoucnosti sociálnědemokratického hnutí v Evropě. Hlavním tématem diskuze byla současná krize v Eurozóně, české nepodepsání evropské smlouvy o fiskální odpovědnosti a postoje evropských sociálních demokratů k dohodě ACTA.

Hannes Swoboda uvedl po setkání s mladými politiky, že byl příjemně překvapen vysokou úrovní dotazů a znalostí problematiky, kterou se europoslanci zabývají ve své každodenní práci. „Ve světle eurokrize účastníky zajímaly zejména alternativní recepty Evropské sociální demokracie na její řešení. Parlamentní volby na Slovensku příští týden mohou posílit pozici sociálních demokratů v rozhodovacím procesu EU a pevně věřím, že by tím pádem došlo k pozitivní změně nejen na Slovensku ale i v Radě ministrů EU,“ dodal Swoboda.

Vedoucí delegace ČSSD v EP Jiří Havel komentoval historicky první návštěvu novopečeného předsedy frakce velice pozitivně. „Je to důležitý signál pro českou sociální demokracii, když Hannes Swoboda již sedm týdnů po svém zvolení navštívil Českou republiku. Tímto krokem dal najevo, že ČSSD je stranou, se kterou se v Evropě počítá.“ Jeho stranická kolegyně a europoslankyně Olga Sehnalová měla radost, že právě v jejím regionu a domovském městě mohla uvítat mladé politiky ze vzdělávacího programu Akademie sociální demokracie. „Sociální demokracie je dnes jako hnutí konfrontováno s novými výzvami, na které není jednoduché najít adekvátní reakce. Diskuse s předními představiteli Evropské sociální demokracie může správnou cestu ukázat.“

Akademie sociální demokracie se zaměřuje na vzdělávání a hodnotovou průpravu mladých sociálnědemokratických politiků. Pro dvacet účastníků z České a Slovenské republiky semináře pořádá pražská kancelář Nadace Friedricha Eberta, Masarykova demokratická akademie a slovenský Institut ASA. Účastní se poslanci, odboráři i spolupracovníci ČSSD a SMER-SD spolu s názorovými lídry.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.