Hejtman Bubeníček: Obavy starostů na Šluknovsku se naštěstí nepotvrdily

25.01.2013 6:41

Přepadovka na Šluknovsku – jak se žije v problémových lokalitách.

Hejtman Bubeníček: Obavy starostů na Šluknovsku se naštěstí nepotvrdily
Foto: ČT
Popisek: Hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček

Hejtman Oldřich Bubeníček a radní pro sociální oblast a bezpečnost Martin Klika navštívili včera v podvečer města Varnsdorf a Rumburk. Nejednalo se o oficiální návštěvu, ale o pracovní cestu do sociálně vyloučených lokalit za účelem seznámení se s reálnou situací i ve večerních hodinách.

Oblast Šluknovska je stále centrem zájmu vedení Ústeckého kraje, momentálně i v souvislosti s prezidentskou amnestií a možným nárůstem kriminality. Hejtman Bubeníček a radní Klika si prošli obě varnsdorfské ubytovny, policejní služebnu a Kovářskou ulici, ve které působí romské hlídky. „Příští úterý se na Šluknovsko  vydáme znovu, abychom se o činnosti a fungování těchto hlídek dozvěděli více,“ doplnil radní Klika. V Rumburku spolu s místostarostou Darkem Švábem navštívili služebnu městské policie i hasičů. Spolupráci s policií zde město hodnotí velmi kladně. Zabezpečení a počet hlídek v současné době dostatečně pokrývá potřeby občanů.

Během cesty se hovořilo také o dopadech lednové amnestie na bezpečností situaci ve výběžku. Z policejních údajů vyplývá, že nápad nové trestné činnosti není nijak výrazný, mírně se zvýšil počet přestupků. „Jsem rád, že se nepotvrdily obavy starostů z dramatického zhoršení bezpečnosti občanů. Ze strany policie jsme byli ujištěni, že jsou dobře připraveni a v případě potřeby dokážou rychle zareagovat na Šluknovsku i kdekoli na území Ústeckého kraje,“ uzavřel hejtman Bubeníček.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-ustecky.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…