Hovorka (KDU-ČSL): Pane prezidente, nestěžujte si na novináře, za opovržení si můžete sám

09.01.2013 13:22

Otevřený dopis panu prezidentu Václavu Klausovi

Hovorka (KDU-ČSL): Pane prezidente, nestěžujte si na novináře, za opovržení si můžete sám
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

Pane prezidente, ústavní činiteli,

nestěžujte si na novináře, kteří píší pravdu o Vaší amnestii, nestěžujte si na starosty a ředitele škol, kteří sundávají Vaše obrazy, protože za všelidový výraz opovržení vůči Vaší osobě si můžete především Vy sám!

Po sametové revoluci jste byl dlouho ve funkci premiéra a Vaše vlády připravovaly velkou kuponovou privatizaci. Bez potřebného právního rámce vznikaly investiční fondy, jako houby po dešti, řada podvodníků získala podniky v dobrém stavu a vytunelovala je, řada manažerů fondů vytunelovala samotné investiční fondy a tisíce lidí díky těmto činům v mnoha vykradených podnicích přišly o práci.

Na kritiku tehdejšího vývoje a počátky praní špinavých peněz jste v oněch dobách poukazoval výrokem, že není rozdílu mezi čistými a špinavými penězi. V dobách raného, dravého kapitalismu v Československu a poté v České republice, se přelévaly miliardové hodnoty do soukromých kapes díky podvodům, které nebylo možné často potrestat, protože zákony, které jste jako premiér ve vládě schvaloval, byly mnohdy děravé, jako cedník.

Vaše vládnutí této zemi umožnilo pohádkové zisky několika gaunerům, kteří bez vlastního přičinění, jenom díky politickým kontaktům a informacím, ovládli obrovský kapitál a většinu naší ekonomiky. Jak rostly náklady na volební kampaně, rostly i desátky odváděné politickým stranám.

V roce 1998 jste s Milošem Zemanem vymysleli opoziční smlouvu a zničili tak normální kontrolní funkci opozice, která je běžná ve fungujících demokratických společnostech.

Po prohraných volbách v roce 2002 pro Vás spolustraníci našli důstojné místo na Pražském Hradě, abyste příliš nepřekážel. Dokonce se prostřednictvím dohod hodně postarali, abyste prezidentské volby vyhrál. V roce 2007 jste kandidoval znovu a díky nechutným zákulisním tahanicím a nátlaku na některé poslance a senátory jste je vyhrál znovu.

Nedávno, několik dnů před zvolením Vašeho nástupce jste se rozhodl omilostnit i těch pár darebáků, na které spravedlnost mohla přece jen dosáhnout.

Nevymlouvejte se na dlouhou dobu soudních řízení, protože i dílem Vaší viny je právní prostředí v této republice takové, jaké je.

I díky opoziční smlouvě byla řada ekonomických kauz zametena pod koberec. Svojí amnestií jste poškodil statisíce poctivých lidí, kteří byli oněmi darebáky podvedeni a zřejmě se díky Vám nikdy nedomohou svých práv. Svým ohavným krokem jste pošlapal práci těch vyšetřovatelů a soudců, kteří svoji práci dělali dobře a neúplatně. Všem těmto lidem a především poškozeným, jste se svým krokem vysmál do očí, abyste se zavděčil darebákům, kterým jste svým dílem v 90. letech umožnil roztáčet kola ekonomiky. Ti, které jste omilostnil, Vám to určitě nezapomenou a postarají se, abyste ve svém politickém důchodu nezůstal o vodě a skývě suchého chleba.

Nikdy jsem si Vás nevážil, nikdy jsem Vás nevolil a styděl jsem se za Vás, za reprezentanta naší země. Váš poslední čin je podlý a hanebný a věřím, že za své činy proti lidem této země se budete zodpovídat.

Premiér Nečas nese rovněž svoji odpovědnost za podpis hanebné amnestie pro tuneláře a je mi srdečně jedno, jestli svůj podpis pod ni připojil výměnou za Váš podpis daňovým zákonům. Vrána k vráně sedá a Vám, ani premiéru Nečasovi už nevěří nikdo.

Odejděte a už se neukazujte na veřejnosti! Nezasloužíte si čestné místo v naší historii!

Měli jsme v dějinách prezidenta osvoboditele i prezidenta budovatele.

Vy však můžete vejít do dějin nanejvýš jako prezident tunelářů!

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Zdravotnický systém musíme nastavit tak, abychom nemuseli řešit jenom následky

18:09 Premiér Fiala: Zdravotnický systém musíme nastavit tak, abychom nemuseli řešit jenom následky

Předseda vlády Petr Fiala vystoupil v úterý 23. dubna 2024 s projevem na 3. summitu Zdravotnického d…