Jarolím (VV): Trestní oznámení na aktéry kauzy IZIP jsou prověřována policií

20.01.2012 14:05

Dosavadní průběh prošetřování podání souvisejících s kauzou IZIP

Jarolím (VV): Trestní oznámení na aktéry kauzy IZIP jsou prověřována policií
Foto: veciverejne.cz
Popisek: Tomáš Jarolím

Dne 9. 12. 2011 podali místopředseda VV Tomáš Jarolím a poslanci VV  Michal Babák, Jiří Rusnok a Radim Vysloužil trestní oznámení a podněty v kauze IZIP.

Konkrétně se jednalo o trestní oznámení na osoby, které využili svého vlivu ve správní radě VZP ČR k prosazení projektu IZIP a současně byly společníky či akcionáři IZIP a případně na další osoby zodpovědné za současný stav a dále pak na ředitele VZP ČR, který nečinil žádné kroky k tomu, aby VZP neztratila svůj faktický vliv na chod IZIP a neinformoval o tom orgány VZP a v neposlední řadě na  předsedy správní a dozorčí rady VZP, kteří svým liknavým přístupem způsobili, že jak správní, tak i dozorčí rada VZP neplnily v popsaném případě své řídící a kontrolní funkce. Také byl podán podnět Finančnímu ředitelství v Praze, aby byla provedena kontrola, zda v rámci transakcí mezi firmami IZIP, MD Access, a.s. a UNIQSOL, a.s. nedocházelo k porušování daňových předpisů.

Zmíněná trestní oznámení jsou t. č. prověřována odborem hospodářské kriminality Služby kriminální policie a vyšetřování místě příslušného ředitelství Policie ČR v Praze.  Podnět ke kontrole výše uvedených společností byly předány místně příslušnému finančnímu úřadu k využití při daňovém řízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Veciverejne.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Kuba: Letiště se nám v loňském roce podařilo rozhýbat a rozlétat

8:19 Hejtman Kuba: Letiště se nám v loňském roce podařilo rozhýbat a rozlétat

Cestovní kancelář Čedok přidává na zimní sezonu první destinaci z Českých Budějovic. Z jihočeského l…