KSČM: Vládní koalice ignoruje lidi a Ústavu České republiky

12.11.2012 12:53

Petr Nečas po kongresu ODS v hlasování o tzv. daňovém balíčku, zákonech spojených s penzijní reformou a o církevních „restitucích“ dočasně spojil rozhádanou vládní koalici.

KSČM: Vládní koalice ignoruje lidi a Ústavu České republiky
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

Základem konsolidace vládních řad bylo strašení nástupem komunistů a kupčení s ambicemi jednotlivých poslanců. I když premiér považuje situaci za vyřešenou, KSČM je přesvědčena, že snaha zajistit vládní koalici většinu za každou cenu je nedůstojná a nepovede ke stabilitě a důvěryhodnosti vlády.

Značka ODS byla opět potvrzena jako symbol korupce a tzv. vláda boje proti korupci je nejvíce korupční v novodobých dějinách ČR. Roman Pekárek, který nově usedl v barvách ODS v Poslanecké sněmovně, byl letos v květnu nepravomocně odsouzen na šest let do vězení za úplatek při prodeji městských pozemků. KSČM odmítá, aby ODS dále poškozovala jméno České republiky v zahraničí využíváním takových lidí a zvyšovala počet nedůvěryhodných poslanců z řad vládní koalice.

Vládu podpořil také exministr školství Josef Dobeš, a potvrdil tak, že tzv. Věci veřejné i nadále slouží jako rezervoár poslanců ochotných k čemukoli v případných vládních krizích. Předmětem handlů byla i podpora zákona o církevních „restitucích“, kdy počáteční požadavek strany LIDEM na odklad hlasování s trapností jim vlastní změnili poté, co přeběhlíkům byla přislíbena pomoc při vzniku poslaneckého klubu, na který vzhledem k počtu svých poslanců nemají nárok.

Současná vláda tak dál stojí na vratkých základech a při prosazování svých zájmů se dostává za samotnou hranu ústavnosti. Při projednávání zákona o církevních „restitucích“ vláda ignorovala Ústavu ČR a zákon o jednacím řádu. Předlohu tzv. daňového balíčku spojenou s důvěrou vládě musí projednat i Senát, který ji nepochybně Poslanecké sněmovně vrátí. Vláda tak ještě do konce roku musí projít dalším testem.

Nečasova vláda otevřeně pracuje proti lidem. Svými škrty a zdražováním útočí na jejich životní úroveň. Schválením nehorázného daru církvím zadlužuje a dále rozdává společné veřejné prostředky v rozporu s názory většiny občanů. Nikoliv náhodou zaznívá mezi lidmi ve spojení s tímto rozhodnutím slovo „velezrada“. A jak ukazuje urychlená příprava prodeje Českých aerolinií, díry v rozpočtu chce zalepit dalším prodejem národního majetku.

KSČM v této souvislosti vyzývá občany ČR a své členy a voliče k aktivitě. Vláda ignorující lidi i ústavu si nyní ještě ve sněmovně vynutila své. Spojme proto síly k dalšímu parlamentnímu i mimoparlamentnímu odporu. KSČM považuje odchod vlády P. Nečase a předčasné volby za nejlepší způsob, jak vyřešit současnou katastrofální situaci, do které se vinou této vlády Česká republika dostala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Nesmíme dopustit, že eurovolby rozhodne Putin a strach

14:04 Gregorová (Piráti): Nesmíme dopustit, že eurovolby rozhodne Putin a strach

Europoslanci odsuzují ruské pokusy o vměšování do dění v Evropském parlamentu a nadcházejících evrop…