Klaus: Věřím, že kongres ODS nebude promarněn

03.11.2012 12:10

Zdravice prezidenta delegátům 23. kongresu Občanské demokratické strany

Klaus: Věřím, že kongres ODS nebude promarněn
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus

Vážený pane předsedo, vážení delegáti, děkuji za pozvání na Váš kongres, ale dnes odlétám na summit Evropská unie – Asie, který se koná v dalekém Laosu. Dovolte mi proto, abych Vás pozdravil alespoň touto formou.

Přeji Vašemu jednání úspěch. Ten je potřebný vždy, ale v dnešní situaci pravděpodobně ještě více než kdykoli jindy. Těžké období prožívá evropský kontinent, se kterým jsme naším současným angažmá v Evropské unii svázáni v dobrém i zlém více, než tomu bylo kdykoli v minulosti. Těžké období prožívá naše země, v níž občané ztrácejí důvěru ve své politické představitele, v demokratický systém i v budoucí ekonomickou prosperitu. Těžké období prožívá – jak bylo zjevné již delší dobu, ale jak to více než názorně ukázaly poslední volby – i Občanská demokratická strana.

Toto všechno víte jistě stejně dobře jako já. Situace v ODS mi lhostejná není, ale nemíním Vám dávat jakékoli rady či doporučení. K tomu nemám sebemenší oprávnění. Navíc vím, že mnozí z Vás si jsou hloubky současného problému ODS dobře vědomi. Věřím proto, že Váš dnešní kongres nebude promarněn. Je v této chvíli pouze na Vás, zda naleznete dostatek síly a odvahy k závažným rozhodnutím. Zda bude toto Vaše rokování znamenat pozitivní bod obratu. Zda bude představovat nový impuls k tomu, aby se ODS znovu stala respektovanou, důvěryhodnou a veřejnosti srozumitelnou pravicovou stranou.

Taková strana mou podporu určitě bude mít. A proto si ještě jednou dovolím zopakovat, že Vašemu jednání přeji úspěch. Bez jasných a přesvědčivých výsledků si veřejnost Vašeho kongresu nepovšimne. To by však byla velká chyba.

Václav Klaus, 3. listopadu 2012

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: klaus.cz

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

4:32 Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…