Konečná (KSČM): Jan Stráský vrátil do vedení NP Šumava zdravý rozum

30.06.2012 7:27

Reakce na odstoupení ředitele NP Šumava.

Konečná (KSČM): Jan Stráský vrátil do vedení NP Šumava zdravý rozum
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Konečná

Dnes již bývalý ředitel NP Šumava při svém nástupu do funkce jasně deklaroval, že tuto funkci přijímá na omezenou dobu, v průběhu které se bude snažit stabilizovat situaci v národním parku po odchodu jeho předchůdce. Ředitel Stráský tímto krokem nejenom dostál svému slovu, ale po zkušenostech z posledního bezmála roku a půl můžeme konstatovat, že se mu podařilo odvést pro národní park kus poctivé práce. Jeho zásadový postoj vůči demagogickým snahám nadále glorifikovat postupy předcházejícího vedení národního parku, které postupně vedly k rozsáhlé a nevratné destrukci lesních společenstev, byly brzdou, kterou vedení národního parku nutně potřebovalo. Díky Janu Stráskému se do vedení NP Šumava vrátil po několika letech zdravý rozum a NP Šumava tak dostal alespoň šanci získat zpět ztracenou tvář v očích většiny občanů České republiky.

Nastupující ředitel NP Šumava Jiří Mánek patřil k nejbližším spolupracovníkům Jana Stráského. Existuje tedy naděje, že směr, který Jan Stráský vytýčil, bude nadále směrem, kterého se bude vedení národního parku držet. Byť to s minimální a občas téměř neviditelnou podporou ze strany ministra Chalupy a tváří v tvář bruselské úřednické mašinérii krmené jednostrannými pohledy "expertů" českých nevládních organizací bude úkol vpravdě gargantuovský.

Kateřina Konečná, poslankyně PČR a stínová ministryně KSČM pro resort životního prostředí

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Ing. Kateřina Konečná

  • KSČM
  • Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • europoslankyně

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brázdil (ANO): Nechci, aby se vůbec v naší republice něco takového se prodávalo

18:09 Brázdil (ANO): Nechci, aby se vůbec v naší republice něco takového se prodávalo

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…