Kožušník (ODS): Socialismo o muerte

23.01.2012 17:38

Socialismo o muerte (socialismus nebo smrt), to je nebezpečné heslo zločinecké komunistické ideologie, kterého se více než čtyřicet let stále drží komunistická gerontokracie, vládnoucí Kubě.

Kožušník (ODS): Socialismo o muerte
Foto: ods.cz
Popisek: Europoslanec Edvard Kožušník

Tak hodnotí čtvrteční smrt kubánského disidenta Wilmara Villara Mendozy, český zástupce v Evropském parlamentu Edvard Kožušník.

„Když před necelými dvěma lety v kubánském vězení zemřel Orlando Zapata Tamayo, přirovnal jsem tehdy jeho smrt k osudu Pavla Wonky, který byl posledním českým disidentem, který za svůj odpor k totalitnímu komunistickému režimu zaplatil životem v komunistickém kriminálu. Bohužel jsem se tehdy mýlil. Kubánský komunistický režim bojuje dál o svou holou existenci i za cenu totální likvidace svých odpůrců“, uvedl ke smrti kubánského disidenta Kožušník.

Jednatřicetiletý disident Wilmar Villar Mendoza zemřel po padesáti šesti dnech hladovky v kubánském žaláři v Santiagu de Cuba, do nějž byl uvězněn poté co byl kubánskými represivním složkami zatčen za účast na protestní demonstraci 12. listopadu 2011. Zanechal po sobě manželku Maritzu Pellegrino, členku hnutí Dámy v bílém, a dvě dcery ve věku 5 a 7 let. 

Podle Kožušníka se kubánský totalitní režim nemůže nadále tvářit, že se smrtí dalšího disidenta nic nestalo. „Věřím, že smrt Wilmara Villara nebyla zbytečná, že Kubánce vyprovokuje k razantnějšímu odporu proti režimu a snad bude společně s plánovanou březnovou návštěvou Benedikta XVI. katalyzátorem demokratizačních změn,“ doplnil Kožušník.

Na fotografii: Edvard Kožušník předal v roce 2011 kubánským disidentům symbolicky svazek klíčů. Ty se staly před 20 lety symbolem změn sametové revoluce v Československu. Lidé tehdy mírumilovně stáli na náměstích a odzvonili konec režimu, který na svých občanech uplatňoval obdobné praktiky, jako dnes Castrovský režim. "To, že Oswaldo Payá a ostatní získali přes 40 tisíc podpisů pro změny na Kubě, mi připomíná Československou iniciativu "několik vět", ke které se krátce před pádem režimu lidé hromadně připojovali. Věřím, že si Kubánci svými klíči brzy odzvoní konec vlády arogantních despotů, nefunkční ekonomiky, demagogie a nenávistné propagandy," uvedl na podporu kubánské opozice Kožušník.

Edvard Kožušník

  • ODS
  • Svět není ani černý ani bílý
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

4:32 Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…