Krutílek (VV): Dva roky práce se vyplatily, vyškovský pivovar se podařilo zachránit

02.08.2012 16:50

Systematická a trpělivá práce členů Věcí veřejných, především šéfa vyškovského klubu Jiřího Krutílka, se vyplatila. Včera u Okresního soudu ve Vyškově padl rozsudek nad bývalým starostou Jiřím Piňosem a jeho kolegou z vedení Jihomoravských pivovarů Lubomírem Konšelem.

Krutílek (VV): Dva roky práce se vyplatily, vyškovský pivovar se podařilo zachránit
Foto: veciverejne.cz
Popisek: Logo Věcí veřejných

„Vítám rozsudek, i když pro zatím nepravomocný, nad panem Piňosem a panem Konšelem. Celé kauze kolem pivovarů jsem věnoval spoustu času, bez přestání vyvíjel tlak na všech instancích, kde jen to bylo možné a spolu se svými kolegy z VV jsme vynaložili spoustu energie, abychom získali maximum úajů o nesrovnalostech v nakládání s majetkem Jihomoravských pivovarů,“ uvádí Jiří Krutílek a dodává, že bez neustálého tlaku by celá kauza mohla být uzavřena zcela jinak neboť skutečnost, že trest ex-starosty Piňose ve výši tří let byl odložen, ačkoliv trestní zákoník umožňuje a priori podmíněný odklad pouze u trestů s výměrou do dvou let, je přinejmenším znepokojivý.

Věci veřejné věří, že právě vynesení tohoto neobvyklého trestu povede k dalším aktivitám státního zástupce formou podání odvolání z důvodů nepřiměřeně nízkého trestu. Neboť, a to je důležité zdůraznit, státu prokazatelně vznikla škoda ve výši minimálně 5 miliónů korun při prodeji části pivovaru. „Problémem byl nejen prodej ekonomicky neefektivní části pivovaru sodovkárny. I pivovaru jako takovému hrozilo ukončení činnosti a to především díky špatnému hospodaření bývalého vedení v čele s panem Piňosem. Záchrana pivovaru a tím i 20 pracovních míst v kraji s vysokou nezaměstnaností proběhla tedy za pět minut dvanáct. I proto doufám, že státní zástupce bude i nadále konat, aby byly zajištěny spravedlivé tresty,“ uzavírá Krutílek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Veciverejne.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): Posílat Ukrajince v ČR verbířům od Zelenského nedává smysl

10:14 Dostál (Stačilo!): Posílat Ukrajince v ČR verbířům od Zelenského nedává smysl

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Ukrajině a tamní mobilizaci.