Lisenko (ČSSD): Podpora učnovského školství

04.10.2012 8:51

Za vzor se dávají pouze studovaní lidé, „montérky“ je sprosté slovo...

Lisenko (ČSSD): Podpora učnovského školství
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

V médiích často politici mluví o důležitosti vzdělání. Vysoké školy, zvláště humanitního směru stále usilují o navyšování počtu studentů. Všichni mluví o tom, jak je vzdělání důležité. Za vzor se dávají pouze studovaní lidé, „montérky“ je sprosté slovo. Všichni by chtěli mít vysokou školu, a téměř nikdo se nechce živit rukama. Díky nepoměru vysokoškolsky vzdělaných vůči vyučeným, ztrácí vzdělání na hodnotě. Školy chrlí tisíce studentů a navíc se kvalita vzdělání rapidně zhoršuje.

Důsledkem toho všeho bude, že už za několik let zde budeme mít tisíce vysokoškoláků a minimum řemeslníků. Zákonem trhu bude tedy řemeslník vydělávat podstatně více než vysokoškolák, který navíc bude rád za jakoukoli práci v oboru. Už nyní chybí v průmyslu tisíce kvalifikovaně vyučených. Vysoké školy zájemcům lžou o výši mzdy po dokončení studia, slibují jim často „vzdušné zámky“ v částkách od 50.000,-Kč měsíčně.

Vážím si více dobrého zedníka, než špatného chirurga či průměrného právníka. Kvalita není v kvantitě! Chybou této vlády i vlád předešlých je absolutní degradace řemesel. Pokud se stanu členem zastupitelstva kraje, alespoň v Plzeňském kraji se pokusím zmírnit tyto dopady a nastartovat konjukturu učňovského školství a řemesel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Lisenko - profil

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

19:05 Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

Zastupitelé hlavního města Prahy schválili odkup osmi pozemků od Českých drah. Pozemky se nacházejí …