Liška (SZ): Eliška Wagnerová je ztělesněním návratu práva a spravedlnosti

26.03.2012 21:50

Eliška Wagnerová přijala nabídku Strany zelených na kandidaturu do Senátu.

Liška (SZ): Eliška Wagnerová je ztělesněním návratu práva a spravedlnosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Strany zelených Ondřej Liška

Eliška Wagnerová se rozhodla přijmout nabídku předsedy Strany zelených Ondřeje Lišky ucházet se ve vnitrostranických primárních volbách o místo kandidátky do Senátu v obvodu č. 59 Brno-město. Její kandidaturu na místo senátorky za Brno potvrdí jihomoravští zelení na Krajské konferenci, která se koná v pátek večer 30.3 v Brně.

Eliška Wagnerová ke svému rozhodnutí uvádí:
"Zvažovala jsem důkladně své veřejné angažmá po skončení mandátu ústavní soudkyně. Rozhodla jsem se, že své odborné znalosti a zkušenosti bych ráda zúročila v Senátu. Chtěla bych v Senátu prosazovat to, aby zákony nebyly vnímány jenom jako nosiče zájmů, ale vždy usilovaly o naplnění idejí spravedlnosti."

"Nabídek na kandidaturu do Senátu jsem dostala několik. Nakonec jsem se rozhodla pro nabídku Strany zelených. Vždy jsem věřila více malým liberálním stranám s ideály, než velkým partajím, které snadno podlehnou svodům moci. Zelení jsou navíc jedinou stranou, která uspěla v testu korupce. Vnímám, že dosavadní politikou se vytvořila velká propast mezi generacemi a chtěla bych skrze mezigenerační dialog přispět k jejímu překonání. Mé zkušenosti hovoří pro to, že obohatí obě strany," dodává Eliška Wagnerová.

Ondřej Liška, předseda SZ k tomu uvádí:
"Už dosavadní působení Elišky Wagnerové hovoří dostatečně samo za sebe. V očích veřejnosti dokázala, že je ztělesněním snahy o prosazení úcty k nezávislosti soudů a o návrat práva a spravedlnosti do české společnosti. Třeba tím, že Ústavní soud byl za jejího významného přispění poslední místem, kde se lidé dovolali spravedlnosti. Zároveň nám zeleným mluví z duše, když říká, že šetrné hospodaření je důležité, ale nikdy nemůže být kladeno nad lidskou důstojnost a základní práva. Proto jsem ji oslovil s nabídkou, abychom na cestě do Senátu spojili síly."

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zeleni.cz

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zahradil (ODS): Snaha mainstreamových médií omezit regulacemi konkurenci na mediálním trhu

21:03 Zahradil (ODS): Snaha mainstreamových médií omezit regulacemi konkurenci na mediálním trhu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke konferenci o svobodě slova.