Mach (Svobodní): Ministerstvo zahraničí by mělo žádat po Radičové vysvětlení

03.03.2012 10:45

Ministerstvo zahraničí by mělo požádat slovenskou stranu o vysvětlení výroků premiérky Ivety Radičové. Ta v souvislosti s tím, že se Česká republika nepřipojila k Fiskálnímu paktu, uvedla:

Mach (Svobodní): Ministerstvo zahraničí by mělo žádat po Radičové vysvětlení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ekonom Petr Mach

„Opět se [Česká republika] přidala na stranu Velké Británie. Obávám se, že trošku dostane po nose, trošku moc. Že to není dobré geopolitické rozhodnutí," uvedla předsedkyně slovenské vlády Iveta Radičová. (zdroj).

  • Má snad slovenská premiérka informace, které ji vedou k domněnce, že bude Česká republika za své svrchované rozhodnutí potrestána? Kdo by nás měl potrestat? Co přesně znamená slovensky v přeneseném významu "dostat po nose"? 
  • Co znamená narážka "opět"? Lze snad některé události z poslední doby vnímat jako trest pro Českou republiku za neochotu podepsat v r. 2009 Lisabonskou smlouvu nebo za jiné kroky České republiky?
  • Žádalo by ministerstvo zahraničních věcí vysvětlení po Německu, kdyby byl zazněl stejný výrok od kancléřky Merkelové? Předpokládáme, že ano - měli bychom tedy nyní žádat od slovenské vlády vysvětlení.

Tyto otázky jsou klíčové pro budoucnost České republiky v Evropské unii. Naše vláda by výrok premiérky Slovenské republiky neměla brát na lehkou váhu a měla by žádat vysvětlení.

Výrok Radičové by měl zajímat i slovenské občany: Shodila Radičová loni vládu a prosadila smlouvu o eurovalu, protože jí bylo vyhrožováno, že by dostala po nose?

 Petr Mach

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Mach

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

4:31 Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

Česká republika směřuje do války. Žene jí tam svými projevy a svými činy prezident Petr Pavel, premi…