Ministr Dobeš: Pokud napojení na základní registry neproběhne v pořádku, rezignuji

26.10.2012 14:19

Projev na 47. schůzi Poslanecké sněmovny dne 26. 10. 2012

Ministr Dobeš: Pokud napojení na základní registry neproběhne v pořádku, rezignuji
Foto: LIDEM
Popisek: Exministr dopravy Pavel Dobeš

Děkuji, pane místopředsedo, za slovo.

Co se týče poznámky pana poslance Tejce a jeho otázky, kdy bude registr vozidel fungovat. Co se týče problematiky registru, tak si myslím, že čísla vypovídají. Když porovnáme září roku 2011 se zářím roku 2012, tak se tady bavíme o propadu o 10 % úkonů, které v tuto chvíli registr zaznamenal za celý měsíc září i s ohledem na snížený počet dovozu jednotlivých vozidel, takže registr v tuhle chvíli absorbuje opravdu nemalé množství dat a výkonů agendy na jednotlivých obcích s rozšířenou působností. My sami jsme k tomu vydali i několik zpráv, několik tiskových konferencí, které jste mohli dobře sledovat. (Hluk v sále neutichá!!!)

Co se týče právě problematiky vývoje s registrem, v tuto chvíli je opravdu infrastruktura plně využitelná, nabízí občanům, aby mohli splnit svou zákonnou povinnost a v termínu, který je jim určen, zaregistrovali nebo přeregistrovali vozidlo. To znamená infrastruktura v této věci umožňuje výkon agendy.

Co se týká problematiky dat, k tomu nám pomohl i audit, který pojmenoval některé dílčí problémy, které se bohužel táhnou od roku 1998, kdy bylo více lokálních databází, pak databáze lokální a jedna centrální a potom databáze centrální. (?) Problematika je poměrně složitá. Nechci se dostávat příliš do detailů, nicméně číselníky, které byly v lokální databázi i centrální databázi, nejsou vždy stejné s číselníky, které jsou v současné době, s centrálním registrem.

To znamená v problematice nedošlo k migraci dat do nového systému, ale došlo k pochybení už za posledních řekněme deset nebo dvanáct let jednotlivých reprezentací Ministerstva dopravy.

To, co nás čeká, je problematika zapojení na základní registry, to znamená propojení na evidenci obyvatel, a tady zcela jednoznačně můžu říct, že napojení na základní registry proběhne v prosinci tohoto roku. A pokud by k tomu nedošlo, tak jsem zcela jednoznačně říkal, a říkal jsem to na mnoha fórech, že pokud napojení na základní registry neproběhne v pořádku, tak samozřejmě svůj slib splním.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PSP ČR

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): U nás žijící bojeschopné Ukrajince musíme „motivovat“ k návratu do vlasti

16:05 Kolář (TOP 09): U nás žijící bojeschopné Ukrajince musíme „motivovat“ k návratu do vlasti

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k politice návratů u nás žijících Ukrajinců v branném…