Ministr Dobeš: Prokáže-li se vina dodavatele CRV, budeme požadovat náhradu škody

12.07.2012 5:29

Po problémech během prvního dne spouštění je nová aplikace CRV v provozu. Na některých registračních místech se ještě objevují provozní nedostatky, které jsou operativně odstraňovány. Dále by už nemělo docházet k žádným zásadním komplikacím.

Ministr Dobeš: Prokáže-li se vina dodavatele CRV, budeme požadovat náhradu škody
Foto: LIDEM
Popisek: Exministr dopravy Pavel Dobeš

Během pondělního rána došlo k výpadku jedné z klíčových komponent. „Použitá topologie využitého řešení je závislá na plné funkčnosti následujících komponent: síťová konektivita, dostupnost diskového pole a funkčnost databázového clusteru. Z analýzy příčin výpadku systému (dostupných logů) je prokazatelné, že došlo k výpadku minimálně jedné z těchto klíčových komponent,“ řekl k příčinám včerejšího výpadku Martin Tůma z dodavatelské firmy ATS-TELCOM PRAHA, a.s. „Pokud se prokáže, že vinu za výpadek CRV nese dodavatel, bude ministerstvo dopravy požadovat náhradu za vzniklé škody,“ připomněl ministr Pavel Dobeš.

V současné době je již aplikace funkční. Uživatelské problémy se týkají například zablokovaného účtu nebo nastavení tiskových úloh. Ve všech případech podpora zaměstnancům registrů operativně radí buď přímo nebo prostřednictvím helpdesku.

Co se týká možné odpovědnosti státu vůči občanům za škodu způsobenou nemožností registrovat vozidlo z důvodů na straně správních úřadů, podle zákona č. 82/1998 Sb. je stát odpovědný za škodu, která byla způsobena nesprávným úředním postupem. Tím se rozumí i porušení povinnosti učinit úkon nebo vydat rozhodnutí v zákonem stanovené lhůtě, například neprovedení přeregistrace vozidla bez zbytečného odkladu. Vzniklou škodu mohou žadatelé uplatnit přímo u ministerstva dopravy, případně prostřednictvím registračního místa, které mělo vozidlo registrovat. Každým takovým případem se MD bude individuálně zabývat a posuzovat jeho oprávněnost. Občané se dále v této věci mohou obracet na Zelenou linku MD: zelenalinka@mdcr.cz.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo dopravy

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čunek (KDU-ČSL): Náš stát se vzdal schopnosti se bránit

16:21 Čunek (KDU-ČSL): Náš stát se vzdal schopnosti se bránit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důsledkům zrušení povinné základní vojenské služby