Ministryně Müllerová: O další podobě sKarty jsem připravena jednat

21.11.2012 9:24

Reakce na článek v Právu a na serveru Novinky.cz.

Ministryně Müllerová: O další podobě sKarty jsem připravena jednat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ludmila Müllerová

Ministerstvo práce a sociálních věcí se ohrazuje proti tvrzení, která se objevila na serveru Novinky.cz v článku „SKarta musí být povinná, úplně otočila nová ministryně.“

Ministryně Ludmila Müllerová opakovaně veřejně deklaruje, že je připravena o další podobě jednat, na jejím postoji se nic nemění. Situaci vnímá jako vážnou a je si vědoma nutnosti o dalším fungování sKaret komunikovat nejen s politickou reprezentací, ale i se zástupci osob se zdravotním postižením a v neposlední řadě také se smluvním partnerem.

První kola jednání proběhnou v následujících dvou týdnech. Varianty řešení mohou jasně vyplynout až po zvážení všech aspektů, a to nejen zákonných, ale i vyplývajících ze smlouvy s dodavatelem řešení, tedy Českou spořitelnou.

V tuto chvíli je ale třeba pracovat se statem quo, tedy s nastavenými legislativními normami a také s povinnostmi danými uzavřenou smlouvou.

Viktorie Plívová
tisková mluvčí MPSV

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM: Novela zákoníku práce nás vrací do 19. století

4:31 KSČM: Novela zákoníku práce nás vrací do 19. století

Jako by nestačilo, že na svém jednání, které začalo 21. května, má Poslanecká sněmovna PČR projednáv…