Navrátilová (LIDEM): Plán na likvidaci praktických škol poškodí samotné žáky

27.11.2012 19:22

Vyjádření Dagmar Navrátilové k rušení praktických škol.

Navrátilová (LIDEM): Plán na likvidaci praktických škol poškodí samotné žáky
Foto: LIDEM
Popisek: Dagmar Navrátilová

„Plán na likvidaci praktických škol je nepromyšlený a v důsledku poškodí samotné žáky. Praktická škola jim umožňuje absolvovat celé základní vzdělání a dává tak šanci na pokračování vzdělávání. Pokud ale budou žáci praktických škol přemístěni do již přeplněných tříd základních škol, dostanou se do ztížené situace. I připomoci asistenta bude velmi těžké výuku zvládnout a dokončení základního stupně bude ohroženo. Nezanedbatelným argumentem také je, že příslušné změny ve školství by vyžadovaly 10 až 18 miliard korun. Myslím, že tyto peníze by se daly využít mnohem smysluplněji.

Domnívám se navíc, že jde o umělý problém, který je vyvolán negativním pohlížením na fakt, že v České republice existují i specializované typy základního školství. Ty ale přece nebyly zřízeny proto, aby děti diskriminovaly a rozdělovaly, ale aby pomohly dětem, které mají problém se zvládnutím klasického učiva. Zaměřme se proto na zkvalitňování praktických škol, na zvyšování prostupnosti se základní školou. Nerušme model, který dětem pomáhá, a važme proto každý krok.“

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: LIDEM

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Ženíšek: Na naší zemi mi moc záleží, jako ministr mám tyto priority

23:07 Ministr Ženíšek: Na naší zemi mi moc záleží, jako ministr mám tyto priority

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nástupu do funkce ministra pro vědu, vývoj a inovac…