Nečas: Rozhodnutí voličů musíme přijmout s pokorou a zamyslet se nad jeho příčinami

21.10.2012 9:10

Předseda Občanské demokratické strany Petr Nečas po sečtení výsledků druhého kola voleb do třetiny Senátu poděkoval voličům, kteří podpořili deset kandidátů Občanské demokratické strany a pogratuloval čtyřem senátorům, kteří svůj mandát obhájili nebo byli zvoleni nově.

Nečas: Rozhodnutí voličů musíme přijmout s pokorou a zamyslet se nad jeho příčinami
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

„Děkuji všem voličům Občanské demokratické strany, že šli k volbám a podpořili kandidáty ODS v deseti volebních okrscích a čtyři z nich učinili vítězi těchto senátních voleb,“ řekl Petr Nečas. „Chci také pogratulovat paní senátorce Daniele Filipiové, Tomáši Grulichovi, Jaroslavu Kuberovi a Jaroslavu Zemanovi za jejich úspěšný volební výsledek.“

Podle Petra Nečase by pro Občanskou demokratickou stranu měl být standardním výsledkem senátních voleb zisk sedmi až deseti mandátů. Výsledek nad tento počet je podle Petra Nečase úspěchem, výsledek pod tento počet bývá považován za neúspěch.

„Rozhodnutí voličů v České republice musíme přijmout s pokorou, zamyslet se nad jeho příčinami a udělat všechno proto, abychom tento volební neúspěch odrazili v lepších výsledcích v dalších volbách,“ konstatoval Petr Nečas.

„Tento výsledek je třeba vnímat v kontextu voleb do Senátu, které se konají v době krajských voleb, kdy zpravidla nejsilnější vládní strana nezaznamenává úspěch. Chci připomenout, že v roce 2000 sociální demokracie získala pouze jeden senátní mandát, v roce 2004 nezískala dokonce žádný mandát a i občanští demokraté v roce 2008 získali ve volbách do Senátu pouze tři mandáty,“ dodal Petr Nečas.

„Chci také poděkovat voličům, že nevolili KSČM, a nezopakovali tak výsledek z krajských voleb a z prvního kola voleb senátních,“ uzavírá Petr Nečas.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…