Okamura: Lži a politické rozsudky. Spravedlnost budu hledat u Ústavního soudu

17.12.2012 15:20

Stanovisko Tomia Okamury k rozhodnutí Nejvyššího správního soudu.

Okamura: Lži a politické rozsudky. Spravedlnost budu hledat u Ústavního soudu
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Tomio Okamura.

Moje  stanovisko v celé věci rozhodl soudce Nejvyššího správního soudu Vojtěch Šimíček, když v médiích prohlásil, že moje podpisové archy byly smyšlené. Obrátil jsem se na NNS s tím, aby potvrdil nebo vyvrátil moje jednoznačné stanovisko, že v mém případě více než 50 000 skutečných voličů podpořilo svým podpisem moji kandidaturu.

Nejvyšší správní soud se nenamáhal toto moje tvrzení jakkoli přezkoumat. Tedy přezkoumat, zda mám či nemám pravé podpisy skutečných lidí. Ale předseda soudního senátu Šimíček svůj politický rozsudek začal v médiích zdůvodňovat naprostou lží. Začal říkat, že moje podpisové archy jsou falešné, protože údaje v nich jsou psané jednou rukou. Avšak podpisy na těchto arších jsou pravé, z celé republiky se mi hlásí koordinátoři sběru podpisů, kteří potvrzují, že za účelem čitelnosti vyplňovali údaje lidí, kteří jim je diktovali, a poté jim lidé tyto údaje podepsali. Toto je zcela dle zákona, stejně jako když si jdeme pro doporučené psaní či peníze na poštu, kde také údaje nejprve vyplní pracovník pošty a až poté se podepíšete. Zákon neukládá povinnost, aby každý petent vypsal všechny svoje údaje osobně. Takže pan soudce lže.

Rád bych také dodal, že politickým rozsudkem nemám na mysli to, že by jakýkoli politik osobně ovlivňoval rozhodnutí soudu, ale fakt že čtyři z jeho sedmi soudců sami autocenzurou a preventivně uvažovali politicky a namísto spravedlnosti, hledali řešení nejprůchodnější pro politiky.

Bylo tu pošlapané ústavní právo více než šedesáti tisíc lidí navrhnout svého kandidáta - ale nemíním se za to schovávat. Zásadním důvodem pro moji stížnost je a bude vyvrácení lží doktora Šimíčka a zvrácení jeho naprosto nekvalifikovaného a nespravedlivého rozsudku. Jím vedená část senátu rezignovala na jakoukoli snahu dobrat se toho zásadního, totiž zda moji kandidaturu podpořil zákonem požadovaný počet voličů.

Mám nyní jen dvě varianty - rezignovat a nechat na sobě lživé obvinění, že jsem si falšoval petiční archy anebo obhájit sebe a desetitisíce lidí, kteří mi projevili důvěru svým podpisem.

To je za hranicí jakékoli tolerance a já nemám jinou možnost než žádat Ústavní soud o spravedlnost. Nezbývá mi než požádat Ústavní soud rozhodnout o tom, zda jsem v právu já nebo stát, který podle mého pošlapává základní práva občanů. Jeho zástupci prokazatelně lžou a podvádí.
 Ústavní stížnost podám v období mezi svátky a o jejím obsahu vás budu informovat na dalších tiskových brífincích.

Tomio Okamura

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

19:05 Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

Evropským parlamentem prošla opožděná reakce na zemědělské protesty. Návrhy byly ale šité horkou jeh…