Okamura: Vnitro dostalo úkol vyřadit vybrané prezidentské kandidáty

15.12.2012 21:49

Vyjádření Tomia Okamury k rozhodnutí Nejvyššího správního soudu ve věci prazidentské kandidatury.

Okamura: Vnitro dostalo úkol vyřadit vybrané prezidentské kandidáty
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Tomio Okamura.

Rozhodnutí nejvyššího správního soudu mě přiznám překvapilo. Počítal jsem s tím, že ve snaze neblokovat volby, rozhodne NSS politicky - a vrátí do hry alespoň ty kandidáty, kteří prokazatelně nasbírali požadovaných 50 000 podpisů a stížnosti ostatních nechá na ústavní soud.

NSS rozhodl politicky, ale podle naprosto jiného politického zadání - tedy zablokovat alespoň ty kandidáty, u nichž to alespoň nějak půjde zdůvodnit. V tuto chvíli máme 60 dní na to abychom vše řádně promysleli a zvážili další postup. 

Bude dobré zdůraznit, že pokud cokoli ohrozilo přímou volbu prezidenta, pak to nebyl Okamura, ale nezákonné a protiústavní kroky ministerstva vnitra, které udělalo maximum, aby vyřadilo nepohodlné kandidáty z voleb. Jsem den ode dne více přesvědčený, že ministerstvo vnitra nedělalo chyby, ale plnilo zadané úkoly. Tedy vyřadit vybrané kandidáty. Důkazy o tom jsme předali policii spolu s trestním oznámením pro trestné činy podvod a maření voleb. Je třeba říci, že postup ministerstva v pokusech ovlivnit volby v neprospěch některých kandidátů není ojedinělý - je tu část médií, která doslova lžou nebo překrucují fakta tak, aby maximálně škodila.

Je tu také pozoruhodná zpráva Transparency International, která lživě označila moje financování za neprůhledné - navzdory tomu, že já ještě žádnou kampaň nedělám ani nefinancuju. Nemám jediný leták, billboard nebo inzerát. Jediné co dělám je, že jsem tu tam v médiích, což je doufám zdarma, a občas jedu na autogramiádu, kterou organizují knihkupci. Můj web spravují kamarádi zdarma a víc toho není. Mám samozřejmě transparentní účet a na něm pár tisícovek. Cokoli se platilo v minulosti, jsem platil přímo ze svých řádně zdaněných výdělků.

Qui bono - Komu ku prospěchu? říkají staří latiníci - stačí se podívat, komu nejvíc nahrálo naše vyškrtnutí, kdo má podplacená média prostřednictví inzerce a koho označila Transparency international za nejčistšího. A to právě navzdory tomu, že mediální kmotr onoho kandidáta podle mých informací obchází vydavatele a tlačí je k propagaci svého koně. Samozřejmě  - souhlasím s prezidentem, že velký vliv na to kdo bude zvolen prezidentem budou mít média - ale k tomu dodávám, ještě větší vliv mají kmotři v pozadí, kteří tato média zaplatí. Jakpak se oslavné ódy na kandidáta zaplacené inzercí promítnou na Transparetním účtu? Co na to Transparency international? Tahle parta příživníků pouze parazituje na veřejně prospěšném tématu a jejich zásadní problém je v tom, že namísto aby pomáhaly financování zprůhledňovat, tak ho pomáhají zatemňovat. Činnost této organizace je naprosto neprůhledná - v naší zemi slouží pouze k přikrývání zločinů politického establishmentu a vytváření dojmu nezávislé kontroly, která je ve skutečnosti manipulovaná a selektivní.

Chcete určitě vědět, zda se odvolám k ústavnímu soudu. V tuto chvíli po mně nechtějte žádné rozhodnutí. Spolu se svými spolupracovníky panem Novákem a právní zástupkyní paní Samkovou zanalyzujeme rozhodnutí NSS včetně disentních stanovisek a zanalyzujeme veškerá fakta, která máme k dispozici.   Nebudu samozřejmě protahovat napětí 60 dní, ale již v pondělí zveřejním na tiskovém brífinku moje konečné stanovisko.

Tomio Okamura

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.