Oulehla (KSČM): Drnc, hrk, žgruch a prásk natěšenou Vysočinou

09.10.2012 6:38

Velkým infrastrukturním problémem, ale i požehnáním Vysočiny, je dálnice D1. Zdánlivý rozpor úvodní věty plyne z faktu, že dobré dopravní spojení dává předpoklad investic do měst a obcí kraje, ale zároveň současná možnost »zmýtněnou« dálnici objíždět katastrofálně zatěžuje obyvatele a ničí krajský majetek na vozovkách nižších tříd.

Oulehla (KSČM): Drnc, hrk, žgruch a prásk natěšenou Vysočinou
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

Prvním problémem je, že dálnice dosluhuje a zvuky drnc, hrk, žgruch a prásk provázejí zlověstně její uživatele. Jen ucpe-li se, pak podvozkem a kabinou vozu neotřásají. A i to je často. Dálnice má už zkrátka doslouženo a úpěnlivě volá po opravách. Já jsem tvoje, státe, a sukničku mám už notně potrhanou - pomoz!

A stát nejprve jako moudrý hospodář ústy Davida Čermáka (takto generála všech dálnic, šéfa ŘSD) - jako že ano, aby záhy – jako že zatím ne, snad za rok, anebo přesněji – kdovíkdy. Pěkně děkujeme za takovou prioritu, co se nám tak dostává!
 
Do toho vstupuje fakt, kdy těžké kamiony, ale vlastně valná zátěž dálniční dopravy, se přesouvá mimo ni. Člověk si prý zvykne i na šibenici, ale to se pěkně říká těm, co pod ní nestojí, nebo nebydlí na náhradní trase souběžné s dálnicí.
 
To pak potěš europánbůh, pane Davide Čermáku. Váš názor publikovaný na serveru Novinky, že »řešeno má být i to,aby kamiony nemusely sjíždět a zatěžovat místní komunikace, čemuž bude bránit i policie«, je tajnosnubný a jako šeroslepý i neakceptovatelný. Poslední Zastupitelstvo Kraje Vysočina totiž odsouhlasilo ve prospěch naší policie rozpočtovým opatřením tři miliony korun českých na provozní výdaje! Vždyť tento stát vlastní policii už rozpočtově docela vydrancoval. Ještě tak, aby hlídala sjezdy z dálnice – »zlatý voči«!
 
Cesta, jak tomuto zatížení čelit, je pak podle našeho názoru ve vrácení dálkové dopravy na opravenou, a tak i skutečnou dálnici. Tj. kromě zpoplatnění úseků mimo dálnici i diskutované řešení zákazovými dopravními značkami nebo takovou poplatkovou politikou státu, která bude návrat dopravy na dálnici podporovat, a ne kamiony na okresky vyhánět.
 
Voliči i média se ptají, co je největším problémem kraje? Odpovídám jim, že právě tento stát. To není žádné míchání celostátních témat do regionální problematiky. Kraje hospodaří asi z 80 až 90 procent s rozpočtovými prostředky z daňového určení – z toho, co stát za daň určí a vybere. A dělá to, věru, mizerně, když meziročně to znamená jen na Vysočině pokles o půl miliardy – asi jedna devítina krajského rozpočtu. A lepší to nebude, pokud vy, lidi, nepůjdete k volbám a těm ignorantům to nespočítáte!

Drahoslav Oulehla, zastupitel Kraje Vysočina za KSČM

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pošarová (SPD): Jedno smutné výročí

10:04 Pošarová (SPD): Jedno smutné výročí

Zítra uplyne 20 let od vstupu CR do Evropské unie (EU), o kterém tehdy rozhodla necelá polovina oprá…