Paroubek: Privatizace úřadů práce – nebetyčná drzost Drábkových pohrobků

04.05.2013 22:33

Nečasova vláda a její ministři ani na malou chvilku nelení. A to alespoň v tom smyslu, že neustále přemýšlí, kde by se dalo co zprivatizovat. Do hry se tak vrací myšlenka předat stěžejní agendu úřadů práce – tedy hledání práce pro nezaměstnané – soukromým personálním agenturám.

Paroubek: Privatizace úřadů práce – nebetyčná drzost Drábkových pohrobků
Foto: NS-LEV21
Popisek: Jiří Paroubek

 

Už samotná tato myšlenka je postavená na hlavu. Nečasova vláda se naprosto nedostatečně věnovala politice zaměstnanosti, a i proto zde dnes máme nejvyšší počet nezaměstnaných v historii. Kromě těch v evidenci úřadů práce je jich nejméně 200-250 tisíc mimo jejich evidenci. A další desítky tisíc odešlých (také nezaměstnaných) do předčasného důchodu.
 
 Argument, že na úřadech práce je nyní tolik práce, že úředníci nestíhají hledat práci nezaměstnaným, snad ani nikdo nemohl myslet vážně. Pochopil bych, kdyby takto argumentoval satirický pořad Česká soda, ale rozhodně ho nechápu z úst představitelů ministerstva práce a sociálních věcí. To je spíše taková nepovedené vládní soda.
 
 Žádám všechny členy vlády, aby si z občanů České republiky přestali dělat legraci. Podobné plány nejen, že ničemu nepomohou, ostatně to tvrdí i ony soukromé agentury, ale po zkušenostech s Drábkovými sKartami a s předraženými výběrovými řízeními by bylo lepší, kdyby vláda ministerstva zakonzervovala a počkala do voleb. Jedině tak už nic nepokazí.
 
 Strana LEV 21 bude po volbách prosazovat, aby úřady práce opět začaly v co nejkratší možné době plnit ty úkoly, které plnily před příchodem pravicových vlád. Tedy do konce roku 2006.
 
 Jiří Paroubek, předseda LEV 21

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.