Paroubek: Ve věci vracení miliard z ROP Severozápad budu interpelovat ministra financí

12.11.2012 15:49

Bohužel, to, před čím národní socialisté varovali, se stává skutečností: Evropská unie požaduje 2,4 miliardy korun za zmanipulované zakázky v Ústeckém a Karlovarském kraji.

Paroubek: Ve věci vracení miliard z ROP Severozápad budu interpelovat ministra financí
Foto: NS-LEV21
Popisek: Jiří Paroubek

Dotační úřad Severozápad údajně podnikl kroky k minimalizaci takového nároku, ale i tak bude podle zákulisních informací třeba vrátit bezmála 2 miliardy korun. Tedy, pokud dotační úřad uspěje, což nepředpokládám.

Problémem dnešních dnů je tedy otázka, kdo nárokované peníze zaplatí. Zda to budou krajské rozpočty, ministerstvo financí nebo příjemci těch dotací, kde došlo k pochybení či manipulacím. Z logiky věci bychom usuzovali, že viníkem jsou kraje, jejichž zastupitelé o rozdělování dotací rozhodovali. Takový názor asi nemám jen já.

Dosavadní hejtmanka Vaňhová to však vidí jinak. Odpovědnost údajně nese stát, tedy ministerstvo financí. V jejích očích by tedy stát – rozuměj občané ČR – měl zaplatit sankce, které ROP Severozápad dostane za neprůhledné a zmanipulované dotace. To je podle mého názoru skandální úvaha!

Protože se hejtmanka Vaňhová, podle některých informací možná staronová členka Rady Ústeckého kraje v nové krajské vládě KSČM + ČSSD, snaží pochybení své a svých politických kolegů vlastně přehodit na všechny občany země, budu v této věci hned zítra písemně interpelovat ministra financí M. Kalouska. Budu jej v této věci žádat o fundované stanovisko ministerstva financí. Toto stanovisko následně zveřejním a budu žádat stejně fundovanou odpověď po Ústeckém kraji.

Ať již tento spor dopadne jakkoliv, je už samotný fakt vracení evropských peněz zpět do rozpočtu EU proto, že krajští politici v čele s Janou Vaňhovou pochybili a ministerstvo financí možná špatně kontrolovalo, důvodem, aby všichni ti politici Ústeckého kraje, co za toto obrovské selhání nesou odpovědnost, rezignovali na svůj mandát a v žádném případě se nepodíleli na další správě kraje. V opačném případě totiž učiníme kozla, v tomto případě kozu, zahradníkem.

Jiří Paroubek, předseda nár. soc. a poslanec zvolený v Ústeckém kraji

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Dostálová se o ministerstvo nestarala. Já urychluju povolování staveb

8:04 Ministr Bartoš: Dostálová se o ministerstvo nestarala. Já urychluju povolování staveb

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k resortu Ministerstva pro místní rozvoj.