Paroubek: Zhroutí nebo nezhroutí se vláda? Po víkendu budeme moudřejší

03.11.2012 17:11

Víkendový kongres největší vládní strany velmi pravděpodobně rozhodne o budoucnosti nejen současné vlády, ale vlastně i o nejbližší budoucnosti celé naší země.

Paroubek: Zhroutí nebo nezhroutí se vláda? Po víkendu budeme moudřejší
Foto: NS-LEV21
Popisek: Jiří Paroubek

Nečasova vláda se buď v důsledku výsledků volebního kongresu ODS v příštím týdnu zcela zhroutí, anebo bude v nějaké formě pokračovat do termínu řádných voleb. Pokud vláda nepadne nyní, neočekávám, že by mělo smysl ještě hovořit o termínu předčasných voleb.

I nadále zastávám názor, že Nečasova vláda by dále pokračovat neměla. A pokud by se přeci jen objevil důvod pro pád vlády v příštích měsících, docela určitě jej budu podporovat. Důvodů pro to existuje nepřeberné množství. V posledním týdnu jsou to zejména zprávy o rozkladu českého zdravotnictví a bezradnosti ministra Hegera.

Dozvěděli jsme se, že na základě dohody mezi zdravotními pojišťovnami a ministerstvem zdravotnictví se bude v celé řadě nemocnic významně redukovat počet lůžek akutní péče. Dvanáct nemocnic by dokonce mělo být úplně zrušeno. Ve stovce nemocnic pak dojde k redukci. Přeloženo do češtiny: českému pacientovi se omezí dostupnost zdravotní péče.

Tento týden ministr Heger v souvislosti s novou úhradovou vyhláškou také oznámil, že lékařům a zdravotníkům v příštím roce už neporostou platy. Údajně proto, že v dalších oblastech veřejné správy také platy nerostou. A samozřejmě: ve zdravotnictví nejsou peníze… Kdyby se ministr Heger dokázal postavit zvyšování DPH, které jen v tomto roce odčerpalo z rozpočtu jeho resortu 10 miliard korun, možná by peníze byly.

Dnes dokonce ministr Heger už otevřeně hovoří o tom, že deficit v systému pojištění v příštím roce doplatí ze svých kapes pacienti, kterým se zvýší doplatky na léky. Zdravotní pojišťovny a ministerstvo zdravotnictví tak budou kompenzovat zvýšení DPH a nedokonalou lékovou politiku státu na lidech.

To jsou jen tři příklady z posledních dnů a z jednoho jediného resortu. Zejména pro občany by bylo lepší, kdyby se Nečasova vláda příští týden zhroutila.

Jiří Paroubek, předseda nár. soc.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…