Premiér Nečas: Evropská unie reformu potřebuje

24.01.2013 9:40

Evropská unie je Evropou s variabilní geometrií.

Premiér Nečas: Evropská unie reformu potřebuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

Co se týče reformy Evropské unie, já jsem přesvědčený, že Evropská unie ji potřebuje. Je tady velké množství členských zemí, ale i šéfů jejich vlád, nebo hlav států, kteří si to také myslí. Ale liší se samozřejmě názory na míru reformy evropské integrace. Někteří spatřují tu otázku reformy Evropské unie v hlubší a užší integraci, někteří naopak ve spíše flexibilnějším modelu, který prostě bude brát v potaz to, že opravdu 27 se stane 28, že jsou tam rozdílné postoje. Že již vlastně dneska je Evropská unie Evropou s variabilní geometrií. Protože, abych to uvedl na konkrétních příkladech, některé země jsou v eurozóně, některé v eurozóně nejsou. Některé země jsou v schengenském systému, některé členské země nejsou v schengenském systému. Některé členské země se účastní společné zahraniční a bezpečnostní politiky, některé země se neúčastní společné zahraniční a bezpečnostní politiky Evropské unie. Platí se různé výše dotací v zemědělství, apod. čili, ta Evropa variabilní geometrie je vlastně realitou dnešního fungování Evropské unie.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!