Prezident Klaus: Pane Schwarzenbergu, takhle se politika dělat nedá

12.01.2012 12:59

Odpověď prezidenta na otázku Radiožurnálu k aktuální situaci ve vládě po sporech o církevní restituce a o nové evropské smlouvě.

Prezident Klaus: Pane Schwarzenbergu, takhle se politika dělat nedá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus

Pane prezidente, jak vnímáte atmosféru ve vládní koalici po projednávání dvou aktuálních témat, církevních restitucí a nové smlouvě o rozpočtové a ekonomické unii?

Jsem z toho skutečně velmi rozladěn a myslím, že nejen já. Témata jako církevní restituce na straně jedné a další radikální revoluční zvrat v Evropské unii směrem k fiskální unii na straně druhé, jsou samozřejmě těžká témata, která musí vést ke sporům. Ale já si myslím, že ty spory musí být normální, kultivované, standardně řešené. Jako prezident republiky se nemohu smiřovat s tím, aby jedna politická strana dvakrát za den a půl vyhrožovala odchodem z koalice za a) jestli nebudou církevní restituce, za b) jestli nebude podepsána tato evropská smlouva. Takhle se politika vést nedá. Myslím, že je třeba už to straně TOP 09 a zejména panu Schwarzenbergovi říci velmi jasně.

Radiožurnál, 12. prosince 2012

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: klaus.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce