Primátor Svoboda: Za exekuci na Prahu může pochybení úřednice

23.01.2012 12:14

Hlavní město v pondělí ráno obdrželo exekuční příkaz a výzvu k dobrovolnému zaplacení částky 205 942 Kč.

Primátor Svoboda: Za exekuci na Prahu může pochybení úřednice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační koláž.

Hlavní město Praha v pondělí ráno obdrželo datovou schránkou od soudního exekutora Ondřeje Hanáka exekuční příkaz a výzvu k dobrovolnému zaplacení částky 205 942 Kč.

„Zjistil jsem, že šlo o pochybení magistrátní úřednice, která zapomněla zaplatit dluh magistrátu a to Bytovému družstvu U Šárky. Hlavní město prodalo v roce 2002 tomuto bytovému družstvu byty s tím, že bytové družstvo převezme i veškeré dluhy, včetně dluhů za neplatiče. Bytové družstvo se ale proti dohodě ohradilo a obrátilo na soudy, které rozhodly ve prospěch bytového družstva*. Dlužná částka včetně příslušenství činí 163.306,- Kč, náklady oprávněného činí 21.768,- Kč, záloha na snížené náklady exekuce jsou 20.868,- Kč, celkem jde o 205.942,- Kč. Nejde o exekuci typu, že je nařízen prodej majetku hlavního města, v katastru nemovitostí je pouze poznámka, že běží exekuce. Magistrát dlužnou částku ještě dnes uhradí. O postihu úřednice budu jednat s ředitelem magistrátu Martinem Trnkou. Na odpoledne je domluvená schůzka přímo s exekutorem, aby nařízenou exekuci stáhl,“ řekl primátor hlavního města Bohuslav Svoboda.

„Hlavní město obdrželo vyrozumění soudního exekutora o zániku pověření k provedení exekuce s tím, že pohledávku vymohl, a tím exekuce zanikla. Zároveň exekutor hlavní město informoval, že požádal katastrální úřad o provedení výmazu poznámky o usnesení o nařízení exekuce,“ řekl primátor hlavního města Bohuslav Svoboda.

*Městský soud usnesením ze dne 12. 10. 2011, které nabylo právní moci dne 7. 11. 2011, a Obvodní soud pro Prahu 1 ze dne 4. 1. 2012.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Česká měna reálně posiluje vůči euru o dvacet procent

13:09 Fiala (SPD): Česká měna reálně posiluje vůči euru o dvacet procent

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhodám české koruny