Prohlášení strany Moravané k prezidentské amnestii

10.01.2013 18:51

Milosti a amnestie prezidenta jsou kroky, které vždy u veřejnosti vzbudí silné emoce a diskusi. Naše společnost má s nimi velmi špatnou zkušenost již s dob působení Václava Havla a plně si vyzkoušela všechny negativní dopady, které je provází.

Prohlášení strany Moravané k prezidentské amnestii
Foto: Petr Kupka
Popisek: Předseda krajské rady Moravanů v Olomouckém kraji Jan Smital

Vzhledem k uvedené historické zkušenosti, strana Moravané vyjadřuje pochybnosti i nad krokem Václava Klause, který se ani nikdy nějakým humanitním přístupem při své dosavadní práci neprojevoval a proto je u něj amnestie, kterou u svého předchůdce kritizoval, věc zcela nepochopitelná. A jako jediné vysvětlení se jeví snaha o zabránění vyšetření a potrestání mnohých ekonomických kauz, často ještě z dob vlád Václava Klause. A pro zamlžení skutečných pohnutek V. Klause se s milostí svezlo i několik tisíc kriminálníků. Zastáváme názor, že institut milosti prezidenta by měl být zachován, ale vždy by se měl posuzovat každý konkrétní případ samostatně se všemi důsledky, jako je například situace poškozených apod.

Moravané Václava Klase za svého prezidenta nikdy neuznávali, jelikož on neuznává náš moravský národ a amnestie, tento pokleslý a odsouzeníhodný čin, jen dokresluje jeho padlou osobnost bez svědomí, cti a morálky.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: azz

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

23:07 Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k platům.