Rath: Nečasův politruk

01.01.2013 6:43

Někteří studenti se na jihu Čech bouří proti komunistické radní pro školství. Další zase v Karlovarském kraji proti radnímu s kariérou politruka pohraničníků u drátěných plotů. Média vesměs studentům fandí, někteří jim naopak nafoukaně vzkázali, proč protestují, když dobu komunismu nezažili.

Rath: Nečasův politruk
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Černí baroni

Chvilku jsem zažil povinnou vojnu za minulého režimu a skutečně jsem potkal politruky, kteří jsou tak krásně popsaní v Černých baronech, či Tankovém praporu. Vlastně jejich praotcem je nadporučík Dub z Osudů dobrého vojáka Švejka. Čest výjimkám.

Volby a protesty

Zaznamenal jsem názory podivující se nad skutečností, že studenti protestují proti výsledkům demokratických voleb. Na tom není nic špatného vyjádřit svobodně nesouhlas i s výsledky voleb. Individuální či skupinový názor nemusí s výsledky voleb vůbec korespondovat a je právem každého své názory vyjadřovat.

Příčina a následky

Protesty a pohoršení však nepostihují příčinu toho, co je předmětem nesouhlasu. Komunisti neposílili jen proto, že jsou tak dobří a čím dál tím víc lidí je obdivuje. Posílili jednoznačně proto, že šlo o protestní volbu, třeba i neúčastí. Šlo o protest proti současné vládě.

Nečas může za politruka

Exaktně vzato by správně měli studenti držet hladovku před Strakovou akademií a Ministerstvem financí. To jsou místa, kde se rozhodly krajské volby. Rozhodla to vláda tím, že dlouhodobě snižuje životní úroveň lidí a zemi táhne ekonomicky pod vodu. Pokud v tom budou pokračovat, pak se smiřme s tím, že se bývalí politruci vrátí i na ministerstva a nenávistné reakce médií s tím nic neudělají.

Nahrává i váhavost ČSSD

Z vedení sociální demokracie není cítit síla, autorita a rozhodnost, což opět hraje do noty komunistům. Současně Kubiceho partě částečně zase vyšel trik pošpinit ČSSD před volbami. Jen nepředpokládali, že tentokrát jsou už lidé tak naštvaní, že jejich hlasy skončí u komunistů. Mé zatčení a průvodní hysterii připravili pěkně, jen podcenili náladu ve společnosti. A tak by studenti měli protestně hladovět i kvůli panu Kubicemu a jeho věrným pomocníkům.

Řád za zásluhy

Komunistická strana by pak panu Kubicemu měla dát řád za zásluhy o své vzkříšení k politické moci. Minimálně za úsporu nákladů na volební kampaň, kterou nedělali skoro žádnou.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Rath

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Předložená korespondenční volba ohrozí důvěru a připraví ČR o demokratickou jistotu

10:21 Schillerová (ANO): Předložená korespondenční volba ohrozí důvěru a připraví ČR o demokratickou jistotu

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě