Rosenbergová (ČSSD): Proč bude portrét prezidenta Václava Klause dál viset v mé kanceláři

11.01.2013 21:48

Primátorka města Liberce Martina Rosenbergová (ČSSD) odmítá současnou aktivitu desítek starostů a ředitelů škol v celé republice, kteří sundáváním portrétu prezidenta z úřadů a škol vyjadřují svůj nesouhlas s jeho novoroční amnestií.

Rosenbergová (ČSSD): Proč bude portrét prezidenta Václava Klause dál viset v mé kanceláři
Foto: Liberec.cz
Popisek: Martina Rosenbergová, jediná sociálnědemokratická primátorka

V kanceláři primátorky města bude podobizna prezidenta Václava Klause na stěně viset až do konce jeho volebního období. Primátorka Martina Rosenbergová totiž ani na okamžik nezauvažovala o tom, že by se připojila k výzvě vyjádřit odstraněním obrazu prezidenta nesouhlas s jeho vyhlášenou amnestií.

„Masové sundávání portrétu prezidenta z úřadů a dokonce i ze škol považuji za projev téměř až hulvátský. Václav Klaus je prvním mužem České republiky, je naším prezidentem, představitelem naší země v zahraničí, a zaslouží si elementární projev úcty od každého z nás. Přijde mi, že současná hysterie kolem prezidentské amnestie je projevem toho, že velká část naší společnosti ztrácí úctu k morálním hodnotám a autoritám, že mravní rozklad došel tak daleko, že mnoha lidem není dnes už nic svaté. V demokratické společnosti existují přece jiné nástroje, jak vyjádřit svůj nesouhlas s krokem prezidenta. Jako občanka mu mohu napsat dopis, můžu podepsat nějakou petici, a podobně. Hrozím se také toho, že ředitelé sundávají obraz prezidenta ze stěn škol. Dávají tím dětem špatný příklad. K čemu je jako vychovatelé budoucích generací vedou? Pak se divíme, že dnešním mladým lidem je cizí pocit vlastenectví. Navíc – jak obecní úřady, tak i školy jsou veřejným prostorem, ani starosta obce by si zde neměl dělat, co se mu zlíbí. Bojím se, že sundávání portrétů prezidenta může být jen začátkem. Po něm může třeba přijít pálení státní vlajky…. V mé kanceláři bude proto obraz prezidenta viset i nadále,“ uvedla primátorka Martina Rosenbergová.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: liberec.cz

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

23:07 Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k platům.