Schwarzenberg: Na post ministryně navrhnu Ludmilu Müllerovou

26.10.2012 9:30

Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg výkonnému výboru strany oznámil svoji nominaci na post ministra práce a sociálních věcí.

Schwarzenberg: Na post ministryně navrhnu Ludmilu Müllerovou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zahraničních věcí Karel Schwarzenberg

Do čela rezortu by se měla postavit bývalá senátorka a někdejší místopředsedkyně TOP 09 Ludmila Müllerová.

„V situaci, kdy vzal ministr Jaromír Drábek politickou odpovědnost za svého náměstka a rozhodl se, že odstoupí, je dobré svěřit rezort někomu, kdo má o jeho chodu velice důkladný přehled. Rozhodl jsem se proto navrhnout premiérovi jako novou ministryni práce a sociálních věcí bývalou senátorku Ludmilu Müllerovou, jelikož na ministerstvu pracovala a zná jej,“ řekl předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg. „Chtěl bych jí také poděkovat. Neboť vstoupit na tento post, aniž bych věděl, jak dlouho tam budu, to je velmi těžké a řekl bych až skutečně obětavé,“ dodal.

Ludmila Müllerová pracuje v současnosti jako poradkyně na ministerstvu práce a sociálních věcí. V letech 2002 až 2004 zde působila jako náměstkyně za oblast sociální politiky, sociálních služeb a rodinné politiky.

Životopis

Ludmila Müllerová se narodila 27. září 1954 v Lanškrouně (okres Ústí nad Orlicí). Vystudovala provozně-ekonomickou fakultu Vysoké školy zemědělské v Brně. V letech 1976–1991 pracovala v administrativních a ekonomických profesích u několika státních podniků a družstev (JZD Horní Čermná, Východočeské papírny Lanškroun, Státní statky Bruntál). Od roku 1991 podnikala v oblasti ekonomiky a účetnictví a od roku 1994 pracovala v ekonomických funkcích v nemocnici Bruntál až do roku 1998, kdy byla za KDU-ČSL zvolena poslankyní. Zabývala se především oblastí sociální politiky a poté pracovala na Ministerstvu práce a sociálních věcí jako náměstkyně (2002–2004). Od 2004 do 2010 byla zvolena senátorkou za obvod č. 46 Ústí nad Orlicí. V Senátu působila jako předsedkyně Stálé komise Senátu pro rozvoj venkova, místopředsedkyně Výboru pro územní rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí a členka Mandátového a imunitního výboru. Byla také členkou rady Státního fondu životního prostředí ČR a členka Řídícího výboru Operačního programu Životní prostředí a od roku 2006 místostarostkou městyse Dolní Čermná. Ludmila Müllerová je od června 2009 (tedy od vzniku přípravného výboru) členkou TOP 09. Je členkou Výboru pro vyrovnané zastoupení žen a mužů v politice a rozhodovacích pozicích při MPSV. Je vdaná, má dvě dcery, Kateřinu a Martinu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

8:19 Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

Povolení výstavby větrných farem, solárních parků včetně souvisejících akumulačních stanic bude snaz…