Schwarzenberg: Nyní začne opravdový předvolební boj, do kterého jdu vesele a odhodlaně

06.10.2012 9:03

Karel Schwarzenberg je oficiálním kandidátem prezidentských voleb

Schwarzenberg: Nyní začne opravdový předvolební boj, do kterého jdu vesele a odhodlaně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

Ministra zahraničních věcí do souboje o Pražský hrad vysílají všichni poslanci zvolení za TOP 09 a Starosty a nezávislé.

Karel Schwarzenberg se dnes stal oficiálním kandidátem na úřad prezidenta České republiky. Jeho kandidaturu totiž v minulých hodinách podepsalo všech 40 členů poslaneckého klubu TOP 09 a Starostů a nezávislých (STAN).

„Jsem velmi rád, že mě podpořili všichni naši poslanci. Tato shoda pro mě znamená také velký závazek. Nyní již začne opravdový předvolební boj, do kterého jdu vesele a odhodlaně a jsem na něj připraven,“ uvedl Karel Schwarzenberg.

K cestě do souboje o prezidentské křeslo tak nyní zbývá již jen podání kandidátní listiny u ministerstva vnitra. „Čekáme již pouze na to, až bude zveřejněno rozhodnutí o vyhlášení volby prezidenta ve Sbírce zákonů ČR,“ uvedl manažer kampaně Marek Vocel.

Vlastní volební kampaň Karla Schwarzenberga startuje v polovině října a bude mít výrazně kontaktní charakter. „Jedinečné na naší kampani je to, že lidé, kteří na ní pracují, jsou zároveň podporovateli Karla Schwarzenberga,“ doplnil Vocel.

Na financování kampaně založil Karel Schwarzenberg v minulých dnech transparentní účet u České spořitelny. Veškeré náklady budou hrazeny výhradně prostřednictvím tohoto účtu. Sám Karel Schwarzenberg na kampaň přispěl částkou 2 miliony korun, strana TOP 09, které předsedá, přidala 5 milionů korun a dalším milion korun pak posílá hnutí Starostové a nezávislí. Celkem má Karel Schwarzenberg přislíbeny příspěvky za cca 20 milionů korun.

Karlu Schwarzenbergovi také přibývá podporovatelů z řad významných osobností. V minulých dnech mu podporu vyjádřili například oscarový režisér Miloš Forman, bioložka a někdejší šéfka Akademie věd České republiky Helena Illnerová, psycholožka Dana Němcová nebo spisovatel a filmař Petr Sís. Výrazně přibývá i dalších podporovatelů, kteří se registrují na webových stránkách www.volimkarla.cz.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…