Semelová (KSČM): Aféry dopravních podniků a předvolební sliby koalice

01.03.2012 20:52

Dopravní podnik hl.m. Prahy, to je v posledním období jedna aféra v za druhou.

Semelová (KSČM): Aféry dopravních podniků a předvolební sliby koalice
Foto: red
Popisek: Poslankyně a zastupitelka Prahy 1 za KSČM, Mgr. Marta Semelová

Tisk jízdenek či nákup pohonných hmot a následný přesun peněz na Panenské ostrovy, praskající podvozky na vozech metra, čirou náhodou pár dní po prošlé záruce, takže je musí DP opravovat sám, problémy kolem prodeje kompletního vybavení dílen plzeňské firmě Škoda Transportation za 238 milionů, přičemž do ní DP v minulosti údajně investoval minimálně 851 milionů, podivné výběrové řízení na generálního ředitele, zbavení se opozice v dozorčí radě DP atd.

Na mnohé otázky, např. kolem prodeje opraven a zajištění oprav najatou firmou (outsorcingem), na zvláštní praktiky advokátní firmy najaté DP na vymáhání pokut atd., jsme marně upozorňovali už za minulého vedení města Občanskou demokratickou stranou.

I v tomto období jsme však požadovali projednání situace na jednání zastupitelstvu..marně. Koaliční většina naše návrhy pravidelně přehlasuje. Problém Dopravních podniků jsme proto interpelovali… Opět bez odezvy. Projednání situace v Dopravních podnicích jsme za klub KSČM navrhli zařadit i na posledním, únorovém zasedání Zastupitelstva hl.m. Prahy. Náš návrh, opřený o věcné argumenty, však očividně vládnoucí ODS a TOP 09 nezajímal. Hlasovali proti zařazení, prý nejsou na jednání připraveni atd. Aniž by však cokoliv zastupitelům řekli, doporučili druhý den bez výběrového řízení nového generálního ředitele. Proto podporujeme návrh na svolání mimořádného jednání zastupitelstva k této problematice.

Marta Semelová, předsedkyně klubu zastupitelů za KSČM v Zastupitelstvu hl.m.Prahy

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Model hospodářského růstu na základě nízkých mezd se už dávno vyčerpal

14:17 Ostrá (SOCDEM): Model hospodářského růstu na základě nízkých mezd se už dávno vyčerpal

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výši mezd.