Semelová (KSČM): Exekuce je důkazem o nepořádku na pražském magistrátu

24.01.2012 10:36

Vyjádření Marty Semelové, předsedkyně klubu zastupitelů KSČM v ZHMP a poslankyně PČR k exekuci na majetek hl. m. Prahy.

Semelová (KSČM): Exekuce je důkazem o nepořádku na pražském magistrátu
Foto: red
Popisek: Poslankyně a zastupitelka Prahy 1 za KSČM, Mgr. Marta Semelová

Magistrát podruhé v krátké době čelí exekutorům. Minulý rok z důvodu, že neodpověděl na žádost o informaci jednomu z občanů, letos kvůli opomenutí zaplacení dluhu bytovému družstvu ve výši 163 tisíc korun. Vzhledem k připočtení nákladů pro věřitele a zálohy pro exekutora zaplatí město nakonec 206 tisíc korun. Není třeba zdůrazňovat, že tyto prostředky by se daly využít mnohem účelněji. Celá situace svědčí o dlouhodobém nepořádku a nedostatečné kontrole na pražském magistrátu, ale také o neadekvátním postupu exekutorů, kteří uvalili exekuci na mnoho pražských památek (Staroměstská radnice, Karlův most, Obecní dům, Petřínská rozhledna, Rudolfinum ad.). Bohužel, jako zastupitelé se o všem dovídáme pouze z médií.
           
Celá záležitost však ukazuje na mnohem rozsáhlejší problém, kterému denně čelí tisíce občanů nejen hlavního města Prahy. Stačí drobné pochybení, opomenutá drobná částka k zaplacení a, aniž by se to občan dozvěděl předem, je tu exekuce, jejíž vinou řada lidí spadá do chudoby. Výše těchto exekucí často daleko přesahuje dlužnou částku. Navíc mnozí občané se do této situace dostávají zcela nevinně. Odnášejí to za své příbuzné, známé či ty, kteří jsou přihlášeni v jejich bytě, případně za nepořádek v různých firmách. KSČM opakovaně upozorňovala na tento stav a předkládala návrhy řešení. Žádáme představitele i dalších politických stran, aby tyto návrhy podpořili.
 
Marta SEMELOVÁ, předsedkyně klubu zastupitelů KSČM v ZHMP a poslankyně PČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…