Škárka: PR ministra školství bude nejspíš ČR stát 1,2 mld. korun

02.02.2012 19:17

Projev na 33. schůzi Poslanecké sněmovny dne 2. 2. 2012

Škárka: PR ministra školství bude nejspíš ČR stát 1,2 mld. korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Jaroslav Škárka

Děkuji za slovo, hezké odpoledne vám všem, i vám, pane ministře. Já bych se na vás rád obrátil s následující interpelací. Vy jste jako ministr školství předvedl naprostou organizační neschopnost. Vaše statisícové odměny vašim zaměstnancům, kteří byli na ministerstvu pár dní, 170 tisíc vaší blízké přítelkyni Machálkové či pravidelné střídání náměstků s životností pár dní mluví za všechno. Teď dokonce před asi 15 minutami vyšla zpráva, že byl vyměněn další člověk na Ministerstvu školství.

Vaše rozhazovačská a manažersky neefektivní činnost je důvodem k tomu, že české školství pomalu a jistě ztrácí důvěru evropských autorit. Tuto fatální neschopnost nevyváží ani inzerce, kterou ministerstvo tak mohutně používá v médiích a která je také terčem kritiky Evropské unie. Je s podivem, že inzeráty pod hlavičkou ministerstva se snaží o zlepšení vašeho osobního mediálního obrazu a mediálního obrazu strany VV ABL.

Naprosto chápu, že podobné mediální aktivity za peníze státu a Evropské unie vyústily v pozastavení evropských dotací a vaše PR bude nejspíš Českou republiku stát 1,2 mld. korun. A o důvěře Evropské unie ani nemluvě.

Žádám vás tímto o odpověď, kdo platí inzeráty s oficiální hlavičkou Ministerstva školství, ve kterých se pak objevuje logo Věcí veřejných a vaše politická příslušnost, jako například se tyto inzeráty objevily několikrát v deníku Právo. Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PSP ČR

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

9:15 Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ochromení zdravého rozumu a pragmatického jednání …