Skokan (VV): Nůžky mezi obcemi rozevírá ministr Kalousek

22.01.2012 8:19

Nůžky jako symbol rozdílů měli starostové předat spíše ministrovi financí než premiéru Nečasovi.

Skokan (VV): Nůžky mezi obcemi rozevírá ministr Kalousek
Foto: veciverejne.cz
Popisek: Bývalý poslanec za VV Petr Skokan

"Ministr Kalousek je ten, komu se daří štvát menší obce proti větším,“ reaguje poslanec VV Petr Skokan na aktuální dění, kdy předseda Svazu měst symbolickou cestou upozornil vládu na rozevírající se propast mezi státem a obcemi i mezi jednotlivými samosprávami.

„Doufám, že nakonec z toho vyplyne pro ministra financí jednoznačný úkol, aby napravil tuto nerovnováhu. Ovšem nikoli cestou přesunů prostředků od těch, kteří mají málo k těm, kteří mají nedostatek,“ uvádí Petr Skokan v souvislosti s vyvrcholením iniciativy Nůžky pro stát, kterou vyhlásila Rada Svazu měst a obcí. Starostové a primátoři tak chtěli vládu upozornit, že obcím neustále narůstá objem povinností, ale oproti tomu se jim krátí rozpočty.

Nůžky s visačkou obcí a výčtem nejpalčivějších problémů předal předseda Svazu měst a obcí a kladenský primátor Dan Jiránek premiérovi Petru Nečasovi před dnešním jednání vlády.

„Už když pan ministr Kalousek svým šikovným eskamotérstvím a ekvilibristikou nahnal své starosty převážně některých menších obcí před Úřad vlády, bylo mi jich líto. Stejně tak se mu daří štvát menší obce proti větším. On to všechno připraví, pak se schová a v očích médií, laické i odborné veřejnosti zůstane Černý Petr obcím,“ říká Petr Skokan, který dnešní akci považuje za ukázku toho, že selhaly standardní vyjednávací metody.

„Gesto starostů chápu, ale připadá mi, že nedohlédli politický kontext situace, do které byli vmanipulováni,“ dodává poslanec Skokan.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Veciverejne.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.